Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Bank Asya'nın sermaye artırımına red! - Para Haberleri

        Asya Katılım Bankası AŞ 2013 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda, Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başlandığından sermaye artırım teklifi reddedildi.

        Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan yazıda, Asya Katılım Bankası AŞ 2013 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın sonuçlandığı bildirildi.

        Genel Kurul Toplantısı'nın sonucunda, 2013 yılı net karı olan 180 milyon 604 bin 36 liranın dağıtılmamasına karar verildi. Yönetim Kurulu üyelerine aylık 5 bin lira brüt ücret verilmesi kararlaştırıldı. Erhan Birgili'nin de Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak belirlendiği Genel Kurul Toplantısı sonucunda şu kararlar alındı: "Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başlandığından, ortaklar, süreç sonunda oluşabilecek yeni ortaklık yapısına göre sermaye artışına karar verilmesi ve bu aşamada sermaye artırımının yapılmaması gerektiğini belirterek, sermaye artırım teklifi reddedilmiştir."

        Bu arada, bankanın kar dağıtım politikası metni de onaylandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa