Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Not mesajına rekorlu yanıt! - Para Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        İngiltere'den gelen kötü sinyaller, OECD'den gelen Mali Kural uyarılarına karşılık borsa, olumlu gelişmeyi satın almayı tercih etti.

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors'un "Türkiye'nin görünümü 2 yıla kadar not artırımını işaret ediyor" mesajı, borsayı sert bir yükselişe taşıdı. Seans kapanışına doğru hızlanan alımlar sonrasında borsa 63 bin seviyesini de aşarak günü yüzde 1.47'lik yükselişle tamamladı. Borsa endeksi 63 bin 398 puana ulaştı. Bu seviye borsanın tarihindeki en yüksek kapanış olarak kayıtlara geçti.

        "DİNAMİZM İNKÂR EDİLEMEZ AMA VERGİ TOPLAMA GÜCÜ ZAYIF"

        Buna karşılık akşam saatlerinde bir mesaj da Moody's'den geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi'nin dinamizminin inkar edilemez ve olumlu olduğunu belirtirken, halen yetersiz olan vergi toplama kapasitesi nedeniyle mali gücünün zayıf olduğunu bildirdi.

        Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, referandum sonucunun, tek başına kredi notunu etkileyebilecek bir unsur olmadığını, Türkiye ekonomisinin ana temellerindeki gelişmelerin kredi notunu etkileyebileceğini vurguladı.

        Kredi derecelendirme kuruluşu, mali güçteki zayıflamanın, borç ödeyebilme rasyosunu da olumsuz etkilediğine de dikkat çekti.

        Moody's, dış kırılganlığın da, mali gücün zayıflamasında etkili olduğunu kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa