Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Borsada düşüş sürecek mi? - Para Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Cuma günü yüzde 0.18 (97 puan) düşüşle 53.436 puandan kapanan borsanın bu haftaki seyrine ilişkin ilk sinyal dış piyasalardan geldi. Uzakdoğu borsalarından gelen rakamlarda, Hindistan'ın cuma günü sürpriz şekilde faiz artırımı gerçekleştirmiş olmasının etkileri hissedildi. Hong Kong Borsası yüzde 2'ye yakın düşüş yaşadı. İçeride siyasi gündemden kısmen uzaklaşan piyasalarda gözler yine yurtdışında olacak. ABD kongresinde sağlık reformunun onaylanması endişeleri artarken, Avrupa'da da Yunanistan konusunda Avrupa Birliği'nin net bir çözüm getirememesi ve IMF kapısını açık bırakmasının belirsizlik yarattığına dikkat çekiliyor.

        İMKB'nin gelecek satışlarla 53.000 seviyesindeki desteğini bugün test etmesi bekleniyor. Bu seviyenin altındaki destek ise 52.300 seviyesinde yer alıyor.

        Bu hafta dışarıdaki veri akışı ise nispeten sakin olacak. En önemli veriler yarın gelecek ikinci el ev satışları ve çarşamba günü açıklanacak olan yeni ev satışları olacak. Yarın dayanıklı tüketim malı siparişleri duyurulacak. Perşembe günü haftalık işsizlik başvuruları, cuma günü 4. çeyrek revize büyüme rakamı gelecek. Cuma günü ayrıca Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi açıklanacak.

        İçeride ise Merkez Bankası’nın mart ayının ikinci beklenti anketi gündemin başında yer alıyor. Öte yandan Ak Parti bugün anayasa değişiklik paket taslağının içeriğini muhalefet partilerine sunacak. Siyasetin bu görüşmelerle tekrar gerilmesi halinde piyasalardaki düşüşün biraz daha hız kazanabileceği belirtiliyor.

        Dolarda 1.55 beklentisi

        Dolarda ise yükseliş beklentisi hakim. Meksa Yatırım'ın raporuna göre gelişmekte olan ülkelerde artan siyasi ve ekonomi belirsizlikler paralelinde son üç işlem gününde artan dolar talebi, bu ülkelerin ülkelerin para birimlerinde olduğu gibi Türk Lirası’nda da etkili oluyor. Kısa vadeli düşüş trendini aşan dolar, ilk etapta 1.55 TL’li seviyeleri test edebilir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa