Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Hakan Özenen, Baş döndüren satış - Otomobil Haberleri

        AUTOSTART - Hakan ÖZENEN / HT EKONOMİ

        Yeni model yılına ait 0 km araçların piyasada yüksek fiyatla yer alması otomobil almak isteyenleri ikinci el satışlarına yöneltti. 2’nci el otomotiv sektöründe bahar aylarının gelmesiyle birlikte satışların yükseldiğine dikkat çeken, DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara “2014 yılında 2. el pazarı hareketli geçecektir” dedi.

        410 BİN ARAÇ EL DEĞİŞTİRDİ

        TÜİK verilerine göre yalnızca 2014 yılı Ocak ayında 410 bin 339 aracın devir işleminin gerçekleştirildiğine dikkat çeken İncekara şunları söyledi;

        “Devri yapılan toplam 410 bin 339 taşıt içinde otomobil 280 bin 228 adetlik satışla ilk sırada yer aldı. Bu veriler 2014 yılında ikinci el araç satışlarının yükselme eğiliminde olacağı yönünde önemli bir göstergedir. 2014 yılında 2. el pazarının önceki yıllara oranla daha hareketli geçeceğini öngörüyoruz.”

        İkinci el pazarının hızlanacağını dile getiren DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, DOD'da,Volkswagen Doğuş Finans (VDF)'ın cazip ödeme seçenekleriyle 48 aya varan kredi imkânı bulunduğunu ve buna ek olarak üretici garantisi biten araçlara müşterinin tercihine bağlı olarak DOD tarafından 6 veya 12 aylık iki farklı seçenek ile sınırsız kilometre içeren garanti hizmeti verildiğini belirtti.

        KULLANILMIŞ ARAÇTA FIRSATLAR VAR

        DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara tüketicilerin 10 yaşa kadar araçlarda kredi kullanabildiklerini hatırlatarak, kullanılmış araç pazarındaki fırsatlara dikkat çekti.

        HER 50 SANİYEDE BİR ARAÇ SATILIYOR

        Ortalama 50 saniyede 1 araç satışı ile Türkiye’nin 2. el otomobil borsası haline gelen Manheim Türkiye, ‘Açık Artırma Sistemi’ni bireysel araç sahiplerine açıyor. Bireysel tüketiciler için güvenilir bir 2. el araç satış platformu olduklarını belirten Manheim Türkiye Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, “Otomax.com sitemizde başlattığımız yeni uygulamayla kullanılmış otomobili satmak isteyenlere yeni kolaylıklar getiriyoruz. Site üzerinden aracınızın değerini belirleyebiliyorsunuz. Tüketici fiyatı beğenirse aracını getirdiğinde yapılacak ekspertiz sonrasında peşin ödemeyle alımı gerçekleştiriyoruz” açıklaması yaptı.

        Geçen yıl 20 bine yakın araç sattıklarını, hedeflerinin 70 bin adet olduğundan kendilerine yeni kaynak gerektiğini bu yüzden de bir Amerikan modeli olan otomax.com uygulamasını hayata geçirdiklerini anlatan Tercioğlu, “İstanbul Tuzla ve Seyrantepe ve Ankara’da bir araç toplama merkezimiz bulunuyor.

        3 YILDA 3 MİLYON DOLAR YATIRIM

        İkitelli ve Ataşehir’deki merkezlerimiz de hizmete girmek üzere. Önümüzdeki 3 yıl içinde 3 milyon dolar yatırımla 15 yeni merkezi daha hizmete sokacağız. Şu anda sadece binek otomobillerle ilgileniyoruz. Yakında ticari araçların da alım satımını yapacağız” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa