Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Boeing çevreci uçak modellerine yönelecek - Makro Ekonomi Haberleri

        Boeing, havacılığın çevre kirliliği üzerindeki etkilerini azaltmak için pazara sunduğu her yeni ticari uçak modelinde yakıt verimliliğini yüzde 15 artırmayı hedeflediğini, Ar-Ge harcamalarının da yüzde 75’inin çevre odaklı projeler için kullanıldığını açıkladı. Boeing Ticari Uçaklar Çevre Stratejileri Direktörü Per Noren, Airex Sivil Havacılık Fuarı’nın Yöneticisi Feyzan Erel ve Boeing Ticari Uçaklar Satış Direktörü Aldo Basile’ın katıldığı toplantıda alternatif yakıtlar, daha az enerji yoğunluklu elektrik sistemleri, yeni nesil kompozitler, gelişmiş kanat tasarımı gibi yenilikler anlatıldı.

        UÇAKLARIN KARBONDİOKSİT SALINIMI YÜZDE 70 AZALDI

        Boeing Ticari Uçaklar Çevre Stratejileri Direktörü Per Noren, küresel ısınma ve çevre kirliliğinin bugün dünyanın en büyük sorunlarından biri haline geldiğini belirterek, “Boeing olarak endüstrideki gelişmeleri dikkatle inceleyip, eko-sistemimizi korumaya yardımcı bir strateji belirledik ve bu yönde yenilikçi teknoloji çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sektörümüzde son 40 yıllık süreçte, uçakların karbondioksit salınımı yüzde 70, uçaklardan kaynaklanan gürültü ise yaklaşık yüzde 90 oranında azaldı. Elbette bu gelişmelerin hızla devam etmesi gerekiyor. Ticari havacılıkta sürdürülebilir biyoyakıt gibi yenilikçi teknolojilerle, müşterilerimizin çevre performansını geliştirmek, havacılık endüstrisine sürdürülebilir iş modelleri sunmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

        YAKIT PİLİ İLE UÇUŞ

        Boeing, uçaklarında yakıt ve karbondioksit verimliliğini artırmaya yönelik çalışmaları çerçevesinde mevcut ekili alanları, ormanları veya su kaynaklarını riske atmayacak alternatif bitki kaynaklarıyla, sürdürülebilir biyoyakıt üretimi araştırmalarına hız verdiğini açıkladı. Boeing, geçtiğimiz aylarda Virgin Atlantik ve GE Havacılık’la birlikte, dünyanın ilk kısmi biyoyakıtlı uçuşunu gerçekleştirdi. Biyoyakıtın yanı sıra, yakıt pili üzerinde de çalışmalar yapan Boeing’in, dünyada ilk kez yalnızca yakıt piliyle gerçekleştirilen uçuşuyla, bu alanda önemli bir adım attığı belirtildi

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa