Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Elektriğe yüzde 30 zam göründü - Makro Ekonomi Haberleri

        Elektrik zammında ihtiyaç yüzde 31 düzeyinde bulunuyor. Yetkililer, yeni tarifelerin 1 Temmuz’da başlayacak otomatik fiyatlandırmaya baz oluşturacağına dikkat çekerek, tüm maliyetlerin yansıtılmasının zorunlu olduğunu belirtiyor. Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş’nin (TETAŞ) yüzde 12.7’lik zammının ardından Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) önümüzdeki günlerde kendi tarifesini onaylatmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) başvuracak.

        TEDAŞ’ın tüm maliyetleri yansıttığı tarifenin yüzde 31 zamlı olacağı belirtiliyor. Yetkililer, 1 Temmuz’da uygulanacak tarifelerin baz olacağını dolayısıyla maliyetlerin aynen yansıtılmasının zorunlu olduğunun altını çiziyor. Konu, Başbakan Tayyip Erdoğan’a götürülecek. Ancak daha önce yapıldığı gibi maliyetin altında bir oranın belirlenmesinin sonraki otomatik fiyatlandırma dönemlerinde yeni zamları beraberinde getireceğinin kaçınılmaz olacağına dikkat çekiliyor.

        Yetkililer ayrıca, yüzde 31 civarındaki zammın aynen yansıtılması halinde Ekim döneminde petrol fiyatları düşerse indirime bile gidilebileceğini kaydediyor.

        TARİFE BELİRLEME YETKİSİ EPDK’YA Öte yandan elektrik arzına ilişkin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeyi bekleyen tasarıda yapılan bir düzenleme ile tarife belirleme yetkisi de TEDAŞ yerine EPDK’ya geçiyor. Böylece yeni tarifeler siyasilerin inisiyatifinden çıkarılacak.

        Belediyelerin borçlarını ödememesi nedeniyle yine tüketicilere yansıtılacak genel aydınlatma giderleri için de bir önerge ile düzenleme yapılacak. NTVMSNBC

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa