Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "İnşaat sektörü iki ileri bir geri gider" - Makro Ekonomi Haberleri

        Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, inşaat sektöründe bir durgunluk beklemediğini belirterek, ''Zaten inşaat sektörü 1-1,5 yıl durur, 2 yıl tam hız yapar. Mehter takımı gibi iki ileri bir geri gider'' dedi.

        Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta kurdukları Narlı Çimento Fabrikası'nda 6 aydan beri üretimin devam ettiğini, tek fırında Türkiye'nin en büyüğü olan fabrikanın çimento üretim kapasitesinin yıllık 3,3 milyon ton olduğunu söyledi.

        Narlı Çimento Fabrikası'nın ilk planlarındaki yatırım tutarını aştığını belirten Konukoğlu, ''Yatırım 500 milyon doları buldu. Fabrikanın resmi açılışını yapacağız, sayın Başbakan'ı da açılışa davet edeceğiz'' dedi.

        Üretimlerini iç piyasanın yanı sıra Irak ve Suriye'nin de aralarında bulunduğu yurt dışı pazarlara satacaklarını belirten Konukoğlu, pazardaki paylarını artıracaklarını ifade etti.

        İnşaat malzemelerindeki yüksek fiyat artışlarına tepki olarak sektör temsilcilerinin faaliyetlerini durdurduğunun anımsatılması üzerine Abdulkadir Konukoğlu, sektörün tepkisini haklı bulduğunu belirtti. Konukoğlu, şunları kaydetti:

        ''Sektör de haklı biz de haklıyız. Hammadde girişinde büyük fiyat farklılıkları var. Enerji yükseldi. Kömür fiyatları 5'e, 6'ya katlandı. Bunlarla beraber ister istemez maliyetler yükseldi. Sadece çimento değil demir de 2-3 katı fiyata çıktı. Dünyada enerji fiyatları yüksek olduğundan dolayı ister istemez kömüre, gaza, petrole zam geldi. Çimento, demir ise enerjiyle üretiliyor. Bu bakımdan bizlerin orada bir kabahati yok. Kömür yükseldikçe çimento fiyatı yükseliyor.''

        Konukoğlu, Türkiye'de inşaat sektöründe durgunluk beklentilerine karşılık, ''Ben bir durgunluk beklemiyorum. Zaten inşaat sektörü 1-1,5 yıl durur, 2 yıl tam hız yapar. Çok inşaat yapılır. Ondan sonra o inşaatlar bitinceye kadar yine bir durgunluk olur. Yani mehter takımı gibi iki ileri bir geri gider'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa