Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yeni "Kara Liste" sistemine eleştiri - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, kredilerini ödemekte sıkıntı çekenlerin yer aldığı 'kara liste'nin daha da genişletilmesi için Merkez Bankası bünyesinde çalışma yapıldığını belirterek, yeni listeye, kredi borçlularının yanı sıra elektrik, su, telefon borçlularının da dahil edilmesini yanlış bulduğunu belirtti.

        Palandöken, yazılı açıklamasında, Merkez Bankasındaki kredi bilgilerinin Türkiye Bankalar Birliğine (TBB) devredilmesiyle ilgili çalışma yapıldığını anımsatarak, yeni kara liste nedeniyle bankaların kredi verecek insan bulamayacağını, bu durumun da piyasanın çarklarını etkileyeceğini kaydetti.

        Esnaf ve sanatkarların, ücretli çalışanlar gibi sabit gelirleri olan bir kesim olmadığını ifade eden Palandöken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

        ''Esnafın kasasında her zaman nakit para olmayabilir. Bu durum ticari hayatın olağan riskleri olarak görülmelidir. Küçük miktarlı elektrik, su, telefon faturaları günü gününe ödenemeyebilir. Ancak, zaman zaman esnafın bankalardan kredi kullanarak söz konusu borçlarını kapattıkları dolayısıyla kredi sistemini kullanmak suretiyle ödemelerini yapabildikleri görülmektedir. Küçük bir su faturası veya telefon faturası borcundan dolayı esnafın kara listeye alınması ve kredi verilmemesi tüm ticari hayatı olumsuz yönde etkileyecektir. Yeni listeye, kredi borçlularının yanı sıra elektrik, su, telefon borçlularının da dahil edilmesini yanlış buluyorum. Bu nedenle, kara liste uygulamasının bu kadar geniş tutulması doğru bir uygulama değildir.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa