Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İskenderun Limanı - Makro Ekonomi Haberleri

        Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin büyümesinde İskenderun Limanı'nın önemli rol oynayacağını belirtti.

        Bir süre önce Limak Holding'e devredilen İskenderun Limanı'nda incelemelerde bulunan Özdemir, limanın işletme hakkını 36 yıllığına devraldıklarını anımsatarak, limanda modernizasyon çalışmaları yapıldığını söyledi.

        İskenderun Limanı'nın, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan penceresi olduğuna dikkati çeken Özdemir, şöyle konuştu:

        ''Hedefimiz İskenderun Limanı'nı sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun en büyük konteyner limanı haline getirmek. Bu amaçla da limana yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri düşünüldüğünde bu liman büyük bir işlev görecek. Türkiye, 2023 yılında bir yılda 500 milyar dolar ihracat ve 600 milyar dolar ithalat hedefliyor. Bu hedeflere ulaşılabileceğini öngörüyorum. Yapılacak ithalat ve ihracat da elbette denizlerden olacak. Bu anlamda limanlara ihtiyaç var. Türkiye'nin büyümesinde İskenderun Limanı önemli rol oynayacak.''

        Limanın, Suriye, Irak, İran gibi birçok ülkeye hizmet vereceğini anlatan Özdemir, şu anda rıhtımlarda yenileme çalışması yapıldığını ifade etti.

        Özdemir, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de birçok firmanın limanın faaliyete geçmesini beklediğini bildirerek, ''Çünkü İskenderun Limanı doğal bir liman ve stratejik bir bölgede. Bu anlamda tüm firmalar ile irtibat halindeyiz. Liman hem kazanacak hem de kazandıracak'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa