Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İstanbul'daki taksiler böyle mi olacak? - Makro Ekonomi Haberleri

        ABD’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Karsan’ın taksi projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanı sıfatıyla New York’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Topbaş, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ile görüştü.

        Görüşmede, New York’ta 2013’ten itibaren kullanılacak taksiler için açılan ihalede Türk şirketi Karsan’ın finale kalmasının da gündeme geldiğini anlatan Topbaş, şöyle konuştu:

        “New York taksisi ile ilgili çalışmaları takip ettiğimizi, aynı şekilde İstanbul için de bizim çalışmalarımız olduğunu ve bu konuda buradaki değerlendirmeleri takip ettiğimizi, bir Türk firmasının burada iyi bir derece aldığını ve başarılı olduğunu gördüğümüzü, bunu İstanbul’da yapmak istediğimiz çalışmalarda örnek aldığımızı ifade ettim. Bir Türk firmasının dizaynını beğendiğimiz ve şartlara uygun olarak hazırlıkları yapmış oldukları bir üretimini, New York’ta görmekten mutluluk duyacağımızı da özellikle belirttik.”

        Bloomberg ile olumlu geçen görüşmesinde kendisini İstanbul’a davet ettiğini söyleyen Topbaş, New York Belediyesi’ni de UCLG bünyesinde görmek istediklerini de kaydetti.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa