Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Bugün burada olacağımı nasıl öğrendiniz?" - Makro Ekonomi Haberleri

        Tülay ACAR - AHT

        Fotoğraflar: Sedat SUNA

        Doğan Grubu'nun 2003-2004 yılı incelemelerinde "muhasebe hilesi" yaptığı iddiasıyla açılan davanın 29 Mart'ta görülecek olan dördüncü duruşmasına gelmemesi halinde polis zoruyla getirilmesi yönünde karar alınacak olan Aydın Doğan, Küçükçekmece Adliyesi'ne gelerek 'erken ifade' verdi. Doğan, karşısında gazetecileri görünce büyük şaşkınlık yaşayaşarak, "Bugün burada olacağımı nasıl öğrendiniz?" diye sordu.

        Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisinin "Doğan Yayın Holding'in 01.04.2003-31.03.2004 döneminde sahte fatura düzenlemek, muhasebe hilesi yapmak sureti ile oluşturduğu iştirak hissesi satış zararlarını kurum kazancından indirmek, istisna kazançlara ilişkin giderleri kurum kazancından indirmek ve ortağına iştirak ve bağlı ortaklıkları ile grup şirketlerine örtülü kazanç dağıtmak" ile suçlandıkları dava Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Mahkeme, davanın 26 Ocak günü görülen 3'ncü oturumunda ifade vermeye gelmeyen Aydın Doğan'la birlikte Ertuğrul Özkök'ün de aralarında bulunduğu 4 üst düzey yöneticinin 29 Mart'a ertelenen duruşmaya da gelmemesi halinde polis zoruyla getirilmesine hükmetti. Ancak Doğan Grubu'nun avukatları dün Küçükcekmece 2. ve 7. Asliye Ceza Mahkemeleri Hakimlerine mazeret dilekçesi sunarak, duruşmanın 'günsüz' olarak yapılmasını talep etti. İki hakim de bu talebi kabul ederek, bugün öğleden sonraya randevu verdi.

        "Benim gazetemin olmamasına çok kızdım"

        Medya tarafından görüntülenmemek için duruşma gününden önce ifade vermek istediği ileri sürülen Aydın Doğan, beraberinde İmre Barmanbek ve Vuslat Doğan Sabancı ile saat 14.00 sıralarında adliyeye geldi. Doğan, adliyeye girdiğinde basın mensuplarını karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Doğan, "Bugün burada olacağımı nasıl öğrendiniz? Büyük gazetecilik başarısı" dedi. Art arda hakimlerin odasına girerek ifade veren Doğan, 20 dakika kaldığı adliyeden çıkışta ise basın mensuplarının koluna girerek, tek tek hangi gazetelerde çalıştıklarını sordu. Gazeteler ile ilgili kısa yorumlarda bulunup, "Yarın hepimizin ne yazacağını göreceğiz" dedi. Aydın Doğan, "Sizi tebrik ederim, nasıl öğrendiniz? Çok şaşırdım. Benim gazetemin muhabirlerinin burada olmamasına çok şaşırdım, çok kızdım" diyerek espri yaptı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa