Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Toprak Grubu şirketlerine haciz - Makro Ekonomi Haberleri

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), protokol hükümlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle yasal takip süreçlerinin hızlandırıldığını ve Toprak Grubunun tüm şirketlerinde haciz işlemleri başlatıldığını, iki şirketin yönetim ve denetimlerinin Fon'a geçtiğini duyurdu.

        TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Toprakbank A.Ş. eski hakim ortağı Toprak Grubunun TMSF'ye olan borçlarının tasfiyesi amacıyla imzalanan 18 Aralık 2004 tarihli protokol ve 6 Şubat 2008 tarihli ek protokolün hükümlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle yasal takip süreçlerinin hızlandırıldığı belirtildi.

        MALİKANEYE DE EL KONULDU

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        ''Buna göre Grubun tüm şirketlerinde haciz işlemleri başlatılırken, iki şirketin de yönetim ve denetimleri Fon'a geçti.

        Belirtilen nedenlerle kamu alacaklarının tahsilinin sağlanması ve tahsilatın hızlandırılması ve etkinleştirilmesini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 11. maddesine istinaden uygulanmasına devam edilen mülga 4389 sayılı Bankalar Kanununun 15. maddesinin (7) numaralı fıkrasının (a) bendi ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134. maddesi hükmü uyarınca, Toprak Grubuna dahil Toprak İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş'nin temettü hariç ortaklık haklarıyla yönetim ve denetimleri Fon tarafından devir alınmıştır.

        Ayrıca, bugün sabah itibariyle yaklaşık 80 kişilik TMSF uzmanları İstanbul, Eskişehir, Bilecik, Aydın ve Kars illerindeki 12 farklı noktada yerleşik bulunan Gruba bağlı 22 şirkete haciz işlemleri başlattı.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa