Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İspanya'da işsizlik hızla artıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Ulusal İstatistik Enstitüsü (NSI), Nisan ve Temmuz arasında işsiz kalan kişi sayısının 126 bin 700 arttığını, toplam işsiz sayısının ise 4,13 milyona çıktığını açıkladı. NSI'ya göre, son bir yılda 1,75 milyon kişi işini kaybetti.

        İstihdam piyasasındaki kötüleşme devam etmesine rağmen, ikinci çeyrekte işsiz sayısındaki artış, 2007 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana artışın en düşük seviyede seyrettiği çeyrek oldu.

        Bu yılın ilk çeyreğinde 800 binden fazla kişi işsiz kalmıştı.

        Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, Palme de Mallorca'da düzenlediği basın toplantısında, ''rakamlar işsizliğin yükseldiğini gösteriyor, ancak daha önceki çeyreklere göre daha makul bir düzeyde. İstihdam piyasasındaki kötüleşmenin hızı yavaşladı'' dedi.

        Zapatero, her ne kadar rakamlar tatmin edici olmasa da hükümetin ekonomik krizle ilgili aldığı önlemlerin meyvesini vermeye başladığını da ifade etti.

        Zapatero hükümeti bu yılın başında, bankaları iş adamlarına ve tüketicilere yeniden kredi vermeye teşvik etmek için milyarlarca avro tutarında harcama ve önlem paketi hazırlamıştı. Bu paketle 400 bin kişiye istihdam sağlanması amaçlanıyor.

        Bir zamanlar büyüme için bir Avrupa modeli olarak gösterilen İspanya'nın ekonomisi, son iki yılda konut piyasasının çökmesi ve küresel ekonomik krizle birlikte ciddi sıkıntıyla karşı karşıya kaldı.

        İspanya ekonomisinin bu yıl yüzde 3 daralması bekleniyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa