Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Borsalar için kriz bitti - Makro Ekonomi Haberleri

        Hisse senedi piyasaları iyimser haberlerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Özellikle ABD’den gelen olumlu bilanço rakamlarıyla yükselişe geçen borsalar, bugün gelen konut satış rakamlarının beklentilerin üzerinde olmasının etkisiyle yeni zirvesine ulaştı. ABD’de ikinci el konut satışlarında yüzde 1.7 artış beklenirken yüzde 3.6 oranında artış gerçekleşti. İMKB’nin kapanış saatlerine doğru gelen açıklamanın da etkisiyle yükselişini hızlandıran endeks 38 bin 901 puanla günü tamamladı. Hisse sentleri günlük ortalama yüzde 1.87 oranında değer kazandı. Piyasaların dip yaptığı mart ayı başı ile kıyaslandığında ise İMKB yüzde 70 oranında prim yaptı.

        Güne yüzde 1 oranında yükselişle başlayan Dow Jones ise uzun bir aradan sonra yeniden 9 bin puana ulaştı. Credit Suisse bilançosunun bankaları yukarı taşıması ile Avrupa borsaları yükselerek 6.5 ayın en yüksek seviyesini gördü.

        Piyasalarda son dönemde yaşanan yükselişin en büyük nedeni olarak açıklana bilançolar gösteriliyor.

        Bu arada TL’ye olan talep bugün de devam etti. Dolar serbest piyasada 1.4890 seviyelerine gerilerken, bankalararası piyasada dolar kotasyonları 1.4880-1.4900 aralığında oluştu.

        Uluslararası piyasada euro/dolar 1.4228 seviyesinde işlem görürken dolar/yen 94.44 seviyesine yükseldi.

        Tahvil-bono cephesinde; 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz şu sıralar alımlarla 1.47 seviyesinden işlem görüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa