Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İngiltere'de lüks araba fuarı - Makro Ekonomi Haberleri

        İngiltere'nin başşehri Londra'da lüks araba fuarı düzenleniyor. Fuarda, Jaguar XJ, Veritas RSIII, Aston Martin One-77 ve Maybach Zeppelin gibi lüks arabalar sergileniyor.

        Tamamen yeni Jaguar XJ modeli, lüks arabalarda sınırları zorluyor. Yeni nesil karoseri ve tamamen yeni panoramik tavanıyla dikkat çeken araç, ilk kez bu fuarda görücüye çıkıyor. 52 bin 500 sterlinden başlayan fiyatlarla satışa çıkarılacak araba, standart 3.0-litre v6 dizel motora sahip. Aracın beklentileri fazlasıyla karşılayacağı ifade ediliyor. Jaguar arabarını üreten şirketin yöneticisi Geoff Cousins, alüminyum yapısı ve cam tavanıyla araçlarının diğerlerinden çok farklı olduğunu söyledi.

        Diğer taraftan, fuarda tüm gözler Almanya'nın yeni süper arabası Veritas RSIII'nin üzerinde. Arabanın tasarımcısı Michael Söhngen, aracın teknik detaylarını İHA'ya açıkladı. Söhngen, "Araç pahalı görünebilir fakat emsalleriyle kıyaslanınca fiyatının çok makul olduğunu söyleyebilirim. Aracın aerodinamiği diğer araçlardan çok farklı" dedi. 40'ların arabalarından esinlenen süper araba, BMW M-power motorlar M3 ve M5 seçenekleriyle sunulacak. Müşteriler 480 beygir gücünde 4 litre V8 motorla 600 beygir gücünde

        BMW V10 motor arasında seçim yapabilecek.

        Veritas, RS III'ün saatte 200 mil sürat yapabileceğini bildiriyor. Aracın 250 bin sterline mal olması bekleniyor.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa