Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Özel sektör ekonomik krizi itecek' - Makro Ekonomi Haberleri

        Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin etkilerinin dünyanın ve Türkiye'nin her yerinde hissedildiğini belirterek, ''Hiç endişelenmenize gerek yok. Özel sektör bu bölgedeki ekonomik kalkınmanın, istihdam yaratmanın önünü açacak ve bunun itici gücü olacak'' dedi.

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı Gaziantep Sanayi Odası'nın meclis toplantısında konuşan Zachau, bugün ''Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi''nin açılışını yapacaklarını anımsatarak, 9 ay önce Gaziantep'e geldiğinde bu konuda işbirliği yaptıklarını ve bugün meyvesini topladıklarını söyledi.

        Zachau, şöyle devam etti:

        ''Geçtiğimiz 9 ay içinde dünyada birtakım değişiklikler oldu. Bugün artık dünyayı kasıp kavuran küresel ekonomik krizin etkilerini dünyanın her yerinde, Türkiye'nin her yerinde ve Gaziantep'te de hissetmekteyiz. Hiç endişelenmenize gerek yok aslında. Çünkü bir keresinde küresel ekonomik kriz ve krize karşı neler yapabileceğimiz konusunda uzun uzadıya konuşmuştuk. Ben bir kez daha şu noktanın altını çizmek istiyorum; aslında sizler, özel sektör bu bölgedeki ekonomik kalkınmanın, istihdam yaratmanın ve gelişmenin önünü açacak ve bunun itici gücü olacak sizlersiniz. Birkaç gündür bu bölgede bulunuyorum Diyarbakır, Batman, Mardin'deydim ve buradan Şanlıurfa'ya geçeceğim. Gittiğimiz her yerde özel sektör temsilcileriyle bir araya geliyoruz ve en kötü dönemde, kriz döneminde bile özel sektörün, yeni girişimcilerin istihdam yarattığını görmek bizleri mutlu ediyor. İşletmeler istihdam yaratmakla kalmıyor gençlerin mesleki eğitimi konusunda çalışmalar da yapıyor. O nedenle Dünya Bankası olarak, özellikle içinde bulunduğumuz yatırım ortamını daha da ileriye taşıyacak her türlü politikaları büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.''

        ''ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLME SORUMLULUĞU GELİŞECEK''

        Dünya Bankası'nın şeffaflık ve bilgiye herkesin erişimini sağlama politikası olduğunu ifade eden Zachau, açık erişim ile şeffaflık ve hesap verebilme sorumluluğunun gelişeceğini, proje ve programların kalitesinin artacağını, işbirliği platformu oluşacağını anlattı.

        Dünya Bankası'nın ilk bilgi merkezini 3 yıl önce TOBB üniversitesi bünyesinde açtığını anımsatan Zachau, ''Amacımız bilgi merkezinin iş adamlarına, iş kadınlarına, gençlere, araştırmacılara gerek kalkınma gerekse iş geliştirme konusunda bilgiye erişmelerini sağlamak ve Dünya Bankası'nın programları konusunda bilgi vermektir'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa