Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Japonya ihracatında düşüş yavaşladı - Makro Ekonomi Haberleri

        Japonya'nın ihracatındaki düşüş Haziran ayında hız kesti. Japonya'nın ihracatındaki düşüşün azalması, küresel talebin düzelmeye başladığının işareti olarak değerlendirildi.

        Maliye Bakanlığı, ihracatın geçen ay bir yıl önce aynı döneme göre yüzde 35,7 azaldığını, ancak yüzde 40,9 gerilediği Mayıs ayına göre düzelme görüldüğünü açıkladı. Japonya'nın ihracatı geçen yıl ekim ayından bu yana her ay geriledi.

        Açıklamada, Japonya'nın geçen ay 4,6 trilyon yen (49,2 milyar dolar) ihracat yaptığı, ithalatın da yüzde 41,9 gerileyerek 4,1 trilyon yen (43,8 milyar dolar) olduğu belirtildi. Böylece, Japon ekonomisi geçen ay 508 milyar yen (5,4 milyar dolar) dış ticaret fazlası verdi.

        Japonya'nın Asya'ya ihracatı geçen ay yüzde 30,1, Çin'e yüzde 23,7 azaldı. Japonya'nın önceki ay ABD'ye ihracatı yüzde 45,4 azalırken, bu düşüş geçen ay yüzde 37,6 oldu. Geçen ay AB'ye ihracatı ise yüzde 41,4 geriledi.

        Japon ekonomisi bu yıl ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 14,2 daralmıştı. Ancak Japonya Merkez Bankası, Mart 2010'da sona erecek mali yılın ikinci çeyreğinde ekonominin büyümeye başlayacağı tahmininde bulunmuştu.

        Ekonomideki düzelmenin daha çok büyük üreticiler tarafından hissedilmesi bekleniyor. Küçük şirketler sıkıntı çekmeye devam ediyor ve işsizliğin artışını sürdürmesi bekleniyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa