Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TOKİ'nin taksitleri zamlandı - Makro Ekonomi Haberleri

        TOKİ'den edinilen bilgiye göre, bu yılın ikinci yarısında, kredi ve konut taksitlerinin geri ödenmesinde uygulanacak artış oranı belli oldu.

        Buna göre, TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde, ocak-temmuz dönemi için yüzde 4 artış uygulanacak. Aynı şekilde, TOKİ tarafından inşaa ettirilen ve 6 aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerinde, borç bakiyeleri ve taksit tutarları, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 4 ile güncellendi.

        TOKİ'nin yaptırdığı ve satışa çıkardığı projeler ile Tasfiye Halindeki Emlak Bankası A.Ş'den TOKİ'ye intikal eden projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit tutarları ise memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak, yüzde 1,83 oranında artırıldı.

        İdare tarafından satılan arsaların bakiye borç ve taksit tutarlarına uygulanacak artış oranı ise yüzde 3,27 olarak belirlendi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa