Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Amaç Doğu Anadolu'yu canlandırmak' - Makro Ekonomi Haberleri

        Erzurum'da bu yıl ikincisi düzenlenen 'Türkiye Erzurum'da Buluşuyor' Doğu Anadolu Kalkınma ve İş Birliği Köprüsü (DAKİK-2)'ne katılmak üzere Erzurum'a gelen TUSKON Başkanı Rızanur Meral, amaçlarının ülkedeki doğulu ve batılı iş adamlarını buluşturmak olduğunu söyledi.

        TUSKON Başkanı Rızanur Meral bu yıl ikincisi düzenlenen DAKİK'e yaklaşık bin iş adamını katılacağını belirtti.

        Meral, Batı Anadolu'dan 500, İç Anadolu'dan 300 ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden 200 kadar işadamının DAKİK 2'de buluşarak ortak yatırım yapmayı görüşeceklerini vurguladı. Söz konusu fuarda Doğu Anadolu Bölgesi'nin sanayi potansiyelinin değerlendirileceğine işaret eden Meral, ''DAKİK 2'de bu yıl bölgesel ürünler tanıtılacak ve mevcut yatırım potansiyelleri değerlendirilecek." dedi.

        Geçen yıl ilki düzenlenen DAKİK programının ardından 4 sanayi kuruluşunun bölgede yatırım başlattığına değinen TUSKON Başkanı Meral, bu yılki hedeflerinin en az 10 yatırımcı kuruluşu Doğu Anadolu Bölgesi'ne çekmek olduğunu vurguladı.

        Meral, hükümetin çıkardığı yeni teşvik yasasının ve DAKİK 2 programının bölgeye önyargı ile bakan işadamlarının bu yargısının kırılmasına neden olacağına da dile getirdi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün DAKİK 2 programına katılarak bölgeye yatırım yapmak isteyen işadamlarına cesaret ve morel vererek işadamlarının şevkini arttıracağına dikkat çeken Meral, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırımcılara cesaret ve moral vermesi şevkimizi arttırıyor. DAKİK programlarının ekonomik boyutunun yanı sıra sosyal yönü de var. İş dünyası olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İş ve aş temininde devlete destekçi oluyoruz. Önemli olan yatırımlarda para kazanmak değil o parayı harcayacak huzurlu ortamların teminidir." diye konuştu.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa