Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Tüketicilerden 'huni'li protesto - Makro Ekonomi Haberleri

        Son zamlarla birlikte akli dengelerini yitirmek üzere olduklarını söyleyen eylemciler, başlarına huni takıp, halay çekti. Üzerinde "10 litre benzin, 5 metreküp doğalgaz" yazılı kağıtları düğünde oynuyormuşçasına üzerlerine serpiştiren protestocular, bir birlerinin alnına bu kağıtları yapıştırdı.

        Akaryakıt ürünlerine yapılan son zamları protesto eden Tüketiciler Birliği üyesi yaklaşık 30 kişi nöbetleşe Karaköy'deki Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu binası önünde nöbet tutuyor. Yapılan son zamlarla akli dengelerini yitirdiklerini belirten eylemciler çok renkli bir eyleme imza attı. "Petroldeki ÖTV zammına ve yüksek vergilere hayır" yazılı pankart taşıyan göstericilerin üzerlerindeki tişörtte "indirim için nöbetteyiz" yazması dikkat çekti. Kafalarına geçirdikleri hunilerle davul ve zurna eşliğinde eğlenen eylemciler enerjisi bitene kadar halay çekti. Zenginlerin düğünlerini anımsatan eylemde, para şeklinde kesilen 5 litre mazot, 1 litre benzin, 5 metreküp doğalgaz şeklinde yazılı kağıtlar oyun oynayanların üzerlerine saçıldı. Eylemciler kağıtları dansöz gibi birbirlerinin alnına yapıştırdı. Çevredeki esnafın da destek verdiği eylemi vatandaşlar şaşkın bakışlarla izledi.

        Petrol fiyatlarına 20 Haziran'da 32 Kuruş'luk indirim yapıldığını ancak, 15 Temmuz'da ÖTV'ye yapılan zamla indirimin eritildiğini söyleyen Türeticiler Birliği Onur Kurulu Başkanı Aydın Ağaoğlu, zamların haksız ve gereksiz olduğunu savundu. Zamların süratle geri çekilmesini istediklerini ifade eden Ağaoğlu, "Zamlar tüketicilerin onuruna vurulmuş bir darbedir. 28 Mayıs'ta EPDK, akaryakıt şirketlerine zam uygulamadı. Taban fiyatına ortalama 23 kuruş indirim yaptı. Ancak yapılan zamlarla 23 kuruşluk indirim geri alındı. Zam geri alınana kadar 7 gün 24 saat İstanbul'un değişik yerlerinde eylem yapacağız" diye konuştu.

        Kafasında huniyle halay çeken Emekli Recep Doğru Bakar ise, ilginç eylemini yapılan zamlara bağladı. Doğrubakar, emeklilere yüzde 1,8 zam yapılırken, tüketim ürünlerine yüzde 40 zam yapıldığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini kaydetti.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa