Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ekonomik toparlanma yavaş olacak - Makro Ekonomi Haberleri

        İngiltere'nin ünlü ve saygın düşünce kuruluşlarından Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (NIESR), ülkede ekonomik toparlanmanın yavaş olacağı öngörüsünde bulundu.

        Enstitü tarafından hazırlanan raporda, kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın kriz öncesi dönemdeki seviyesine dönmesinin 5 yıl daha alabileceği belirtildi.

        NIESR tarafından hazırlanan raporda, 2009 yılında kişi başına düşen milli hasılada yüzde 4,3'lük bir düşüş kaydedileceği belirtilirken, GSHM'nin 2010 yılında yüzde 1, 2011'de ise yüzde 1,8 artacağı tahminlerine yer verildi.

        Daha önce de İngiltere ekonomisinde toparlanmanın yavaş gelişeceği tahmininde bulunan NIESR uzmanları, kişi başına düşen milli gelirin, krizin İngiltere'yi vurduğu 2008 yılının ilk çeyreğindeki seviyesine dönmesinin ise 2014 yılını bulacağını belirtti.

        NIESR uzmanları ayrıca, İngiliz hükümetinin 2009 yılı için yapacağı borçlanmanın da tahmin edilen 175 milyar sterlinin altında kalacağı ve 165 milyar sterlin olarak gerçekleşeceği tahmininde bulundu.

        Uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, işsizlik oranının da 2011 yılının ortalarına kadar artışta kalacağı uyarısında bulunuldu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa