Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Cezaevine girmek için ter döktüler - Makro Ekonomi Haberleri

        Bursa'da onlarca gardiyan adayı cezaevinde işe girebilmek için ter döktü. Ekmek kapılarının cezaevinin olacağını söyleyen adaylar, "Memurluk olsun da, cezaevi olsun" diyerek günümüzde devlet kapısının ne kadar önemli olduğuna dikkat çektiler.

        Bursa ve ilçelerinde bulunan cezaevlerinde açılan 130 kişilik gardiyan kadrosuna girebilmek için müracat eden bin 250 kişi, sınavlarda ter döktü. Dün gerçekleştirilen mülakat sınavına girmek için Bursa Adalet Sarayı Konferans salonunda komisyon üyelerin çeşitli sorularını yanıtlayan adaylar, birbirleriyle yarıştı. 20'si kadın 130 kişilik infaz koruma memurluğu için yarışan adaylardan boy, kilo, beden ve fizik kontrolünden geçmeyi başaran 150'i kadın 600 aday mülakata çağrıldı. Gruplar halinde üç gün sürecek mülakatta adaylara çeşitli sorular yönetildi. Sözlü sınavı da geçen adaylar, tam teşekküllü hastaneden alacakları "psikolojik sorunu yoktur" raporu ile cezaevine girmeye hak kazanarak infaz koruma memuru olacaklar.

        İş için yarışan adaylar, "Bizim için cezaevi olmuş veya başka bir kurum. Önemli olan devlet memuru olmak" dediler. Bazıları ise, "Herkes cezaevine girmekten korkar, biz için cezaevine girmek için can atıyoruz" şeklinde espri yaptılar.

        AHT - HALİL ÖZÇOBAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa