Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bernanke çıkış haritasını çizdi - Makro Ekonomi Haberleri

        Bernanke, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Fed'in, koşullar izin verdiğinde büyük para politikası teşviklerini geri almanın yollarını dikkatlice gözden geçireceğini belirtti. Fed'in, çıkış stratejisiyle ilgili konulara epeyce dikkat ettiğini söyleyen Bernanke, ''uygun olduğunda bu stratejiyi uygulamak için gerekli araçlara sahip olduğumuzdan eminiz'' dedi. Bernanke, Fed'in, finansal sistemi temizlemeden önce gerekli olursa piyasa faiz oranlarını artırabilecek bir dizi araca sahip olduğunu ifade etti.

        İşsizlik oranının 2011 yılına kadar muhtemelen yüksek seyredeceğine işaret eden Bernanke, bu durumun kırılgan tüketici güvenini azaltabileceği ve aşama aşama olacak düzelmeyi olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

        Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC), para politikasıyla bağdaşan tutumunun uzayan bir süreç için uygun olacağına inandığını ifade eden Bernanke, ''ancak, ayrıca durgunluk ve finansal krize karşı aldığımız olağanüstü önlemleri, gerektiği gibi sorunsuzca ve zamanında geri çekebileceğimiz konusunda kamuyu ve piyasaları ikna etmenin önemli olduğuna inanıyoruz. Teşvik politikaları gelecekte enflasyonu artırabilir, bu riskten kaçınmalıyız'' diye konuştu.

        Ekonominin bu yılın ikinci yarısında büyümeye başlayacağını yineleyen, ancak büyümenin yavaş olacağı ve işsizliğin artacağı uyarısında bulunan Bernanke, tüketici harcamalarındaki istikrar ve konut piyasasındaki gerilemenin hafiflemesi gibi bazı düzelmelere rağmen, ekonominin kırılganlığını sürdürdüğünü belirtti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa