Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ABD'de mali politikaları sıkılaştırma sinyali - Makro Ekonomi Haberleri

        ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Ben Bernanke, Wall Street Journal (WSJ) Gazetesi için yazdığı makalede enflasyonla mücadele için gerekirse mali politikaların sıkılaştırılabileceğinin sinyallerini verdi.

        Bernanke makalesinde Fed'in, bankalarda artan rezervleri ve enflasyon artışını önlemeye yönelik 5 yöntem kullanabileceğini belirtti. Yetkililerin öncelikle faizi kullanabileceğini kaydeden Fed Başkanı, ters alım anlaşmaları veya dönemsel mevduatlarla bu araçları destekleyebileceklerini bildirdi. Bernanke makalesinde, "Maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerimize ulaşmak için, para politikasında sıkılaştırmayla birlikte diğer araçların kullanımı için en uygun zamanı kollayacağız" dedi. Hazine'nin bono ve tahvil satışının da seçeneklerden biri olduğunu ifade eden Bernanke, "Hazine'nin operasyonları çok faydalı olsa da, para politikasının bağımsızlığını koruyabilmek için Hazine'ye bağımlı olmadan kendi stratejilerimizi uygulamamız gerekiyor" dedi.

        Bernanke son seçenek olarak gerekirse serbest piyasada menkul değer satışı yapılabileceğinin altını çizdi.Mevduat faiz oranındaki değişikliklerin normal finansal şartlar altında daha çok işe yarayıp, bununla federal fon oranı arasındaki farkı sınırladığını anlatan Bernanke, bu farkın dayanması halinde ise diğer araçların kullanılacağını söyledi.

        Bernanke, ABD Kongresi'nde yarın ekonomi ve Fed'in politikalarıyla ilgili bir konuşma yapacak.

        Hazine bonosu ve Yen yükselişe geçti

        Bernanke'nin konuşması, uluslararası piyasalarda hazine bonolarını ve Japon Yeni'ni hareketlendirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa