Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yüksek cep faturası İngilizler'i ayaklandırdı - Makro Ekonomi Haberleri

        İngiltere'de Post Office (Posta İdaresi) bugün, cep telefonu operatörlerine karşı başlatılan bir kampanyaya katılarak arama esnasında gerçekleşen haksız fiyatlandırmayı karşı harekete geçiyor.

        Cep telefonuna arama geldiğinde operatörün bunu bağlama/aktarma maliyetinin dakikada 1 penny olduğu ispatlandığı halde operatörler sebepsiz bir şekilde 4.4 penny tahsil ediyorlar. Bu da kişilerin birbirini ararken sabit hattı veya başka operatörü tercih etmesini engelleyererk haksız rekabete yol açıyor.

        Bir çok ülkenin aksine cep telefonu kullanıcıları için "sınırsız arama tarifesi" olmayan İngiltere'de cep telefonu operatörlüğü 4 büyük firmanın (Vodafone, Orange, T-Mobile ve O2) tekelinde ve bu firmalar katı tutumlarından vaz geçmediği için tüketici mantıksız tarifler altında eziliyor.

        Buna son vermek için Mayıs'ta başlatılan Terminate the Rate (tarifeyi yok

        edin) kampanyasında British Telecom ve yeni nesil cep telefonu operatörü "3", özellikle küçük iş yerleri ve bireysel kullanıcı desteğiyle büyük operatörlerin tarifeler üzerinde danışıklı döğüş şeklindeki tutumuna karşı sosyal bir dayanışma oluşturmaya çalışıyor.

        Şimdiye kadar 40.000 kişinin imzaladığı kampanyaya destek verenler arasında 177 milletvekili de var.

        Kampanya yetkilileri 500.000 sabit hat abonesi olan Post Office'in de katılımıyla (Posta İdaresi) güç kazanacaklarını ve fiyatları olması gereken düzeye çekeceklerine inanıyorlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa