Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kıdem Tazminatı Fonu'nu rest de durduramadı - Makro Ekonomi Haberleri

        Hükümet, işçi kesiminin karşı çıkmasına rağmen işverenlerin desteklediği Kıdem Tazminatı Fonu Kanunu taslağını yeniden gündeme getiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bilim Komisyonu tarafından hazırlanan Kıdem Tazminatı Fonu Kanunu taslağının, bakanlıklara gönderilerek, görüşlerinin istenildiğini bildirdi. Dinçer, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin, kıdem tazminatının kaldırılacağına yönelik iddiaları gündeme getirdiği soru önergesine, yazılı yanıt verdi. Kıdem tazminatının; kimlere, hangi koşulların gerçekleşmesi halinde ve ne miktarda ödeneceğinin İş Kanununda düzenlendiğine işaret eden Dinçer, şöyle dedi:

        FON'A SON ŞEKLİ VERİLDİ

        "İşçi, işveren ve hükümeti temsilen 9 öğretim üyesinden oluşturulan Bilim Komisyonu'nca hazırlanan ve değerlendirilerek son şekli verilen Kıdem Tazminatı Fonu Kanunu Tasarısı ve gerekçesi, bakanlıklara gönderilerek, görüşleri istenilmiştir." Değerlendirme çalışmaların sürdürüldüğünü bildiren Dinçer, geçen ay da, mutabakat sağlanması ve "güle oynaya" bir karar verilmesini istediğini vurgulamıştı.

        IMF TAZMİNATIN KALDIRILMASINI İSTİYOR

        Mevcut hakların saklı kalması kaydıyla, işten çıkarılacak işçinin tazminatının devlet eliyle ödenmesi amacıyla fon kurulması öngörülüyor. İşveren de bu fona yüzde 1- 2 pay aktaracak. İşçi ayrılırken işverenden değil bu fondan tazminatını alacak. IMF'nin kaldırılmasını istediği kıdem tazminatı tartışmasında hükümet ve işveren kesimi fon kurulmasında ısrar ediyor. İşçiler ise genel grev gerekçesi diyerek karşı çıkıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa