Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Borsada yeni zirve: 38.250 - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Dış piyasalarda artan iyimserlik ve şirketlerden gelen olumlu bilançolar krizin bittiği yönünde yorumlanınca hisse senedi piyasaları coştu. Yurtdışı gelişmelere ayak uyduran İMKB ise haftaya rekorla başladı. 38 bin 250 puana yükselen endeks günü yüzde 1.39 oranında artışla tamamladı.Güne38 bin puan üzerinden başlayan endeks gün boyu alıcılı bir seyir izledi. Özellikle Avrupa borsalarında yüzde 2'ye ulaşan yükseliş İMKB'nin de yükselmesinde etkili oldu. İzlanda'nın bankacılık sistemini yeniden yapılandıracağını açıklaması, bugün ABD'de açıklanacak reel sektör bilançoları ile ilgili olumlu beklentiler borsalardaki yükselişte etkili oldu.ABD borsası da güne yüzde 1'e yakın yükselişle başlarken Dow Jones endeksi yeniden 8 bin 900 puan seviyesine yaklaştı.

        Gözlerini yeni bilançolara çeviren piyasalar Salı ve Çarşamba günü Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Kongre'de ekonomi ve Fed politikalarıyla ilgili yapacağı açıklamalara kitlendi.

        Döviz cephesinde ise düşüş eğilimi sürüyor. Dolar son 7 ayın en düşük seviyesi olan 1.5080'e kadar geriledi.Euro ise performans kaybetmeyip yatay seyir izleyerek 2.1450 TL'den serbest piyasada işlem görmeye devam ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa