Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Nissan batarya işine giriyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Nissan, İngiltere'nin kuzeydoğusunda Sunderland kenti yakınındaki Wearside fabrikasında batarya üretmek amacıyla 5 yılda fabrikaya 328,6 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Açıklamada, şirketin Portekiz'deki fabrikasında Renault ile batarya üretmeyi planladığı da belirtildi.

        İngiltere'deki yatırımın İngiliz hükümeti tarafından destekleneceği belirtilen açıklamada, ''İki hükümet (İngiltere ve Portekiz), Nissan'ın üretimini garanti etmek için finansal yardımı ve diğer destekleri artırmayı önerdi'' denildi.

        Nissan'dan bir sözcü, elektrikli araçların üretiminin yeri konusunda İngiliz hükümetiyle görüşmeler yapıldığını, açıklamanın yıl sonuna doğru yapılmasının beklendiğini kaydetti.

        Sunderland'deki fabrikayı Ticaret Bakanı Lord Mandelson ile ziyaret eden Başbakan Gordon Brown, fabrikaya yapılacak yatırımın 350 kişiye istihdam sağlayacağını söyleyerek, ''Nissan'ın, Sunderland'deki fabrikaya yapacağı yatırım yerel ekonomi için önemli bir haber'' dedi. Brown, ''Sunderland, şimdi Avrupa'da Nissan'ın elektrikli araç üretiminde güçlü bir yarışmacı olacak ve bunu sağlamak için Nissan ile çalışmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

        Nissan, bu fabrikada Ocak ayında 1,200 kişinin işine son vermişti.

        Şirketin İngiltere'deki yeni yatırım kararını, dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota'nın, İngiltere'de Burnaston fabrikasında 2010 yılının ortasından itibaren Avrupa'nın ilk hibrid aracı Auris'i üreteceği açıklamasının üzerinden bir hafta geçmeden bildirdi.

        Nissan, hacim bakımından İngiltere'deki en büyük otomotiv üreticisi olurken, Toyota dördüncü sırada yer alıyor. Nissan, Sunderland'deki fabrikada 4,200 kişiyi istihdam ediyor.

        İngiltere hükümeti, otomotiv sektörünü desteklemek için 3,8 milyar dolar ayırmıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa