Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkiye 3G'ye hazır - Makro Ekonomi Haberleri

        Nokia Türkiye Genel Müdürü Conor Pierce, Nokia'nın, Türkiye'de pazara yatırım yapmaya devam ettiğini belirterek, ''Daha yapılacak çok şey var. Nokia'nın global yapılanmasında Türkiye'nin, yönlendirici ve lider pozisyona sahip olacağına inanıyorum'' dedi.

        Pierce, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Türkiye pazarında büyük enerji ve potansiyel gördüğünü ifade ederek, Türkiye pazarında olduğu gibi ''el değmemiş'' potansiyeli, şu ana dek görmediğini söyledi.

        Türkiye'deki genç nüfusun büyüklüğüne değinen Pierce, başlayacak olan 3G teknolojisinin pazara olumlu yansımaları olacağını ve tüm oyuncuların, diğer ülkelerdeki 3G süreci tecrübelerinden Türkiye'de yararlanabileceğini kaydetti.

        Pierce, uzun yıllardır Türkiye pazarına yatırım yapmayı sürdüren Nokia'nın, burada güçlü konumda bulunduğunu ve 3G sürecinin başlamasıyla, tüketicilere pek çok değer ve fayda sağlamayı sürdüreceğini belirtti.

        3G ile uzun vadede sağlanacak faydaya ilişkin olarak Pierce, tüketiciye sonraki aşamada neler sunulacağı konusunda çok dikkatli olmak gerektiğini vurgulayarak, oyuncular açısından 3G ile sunulacak servis ve platformların şeffaflığının önemini anlattı.

        Pierce, Türkiye'de Nokia'nın 3G pazarında ''en geniş'' portföye ve bütün segmentlerde geniş çeşitliliğe sahip olduğunu bildirerek, Nokia'nın strateji ve hedeflerinin ''tüketici için önemli olanı belirlemek'' olduğunu dile getirdi.

        Tüketicilere sunulmak üzere portföylerini genişlettiklerini ifade eden Pierce, ''Birinci sıradaki üretici olmamız nedeniyle büyük tecrübeye sahibiz. Pazardaki bütün segmentlere hitap eden çeşitlilikte ürünlerimiz mevcut. Bütün dünyada 3G'yi müşterilerin akıllarında canlı tutmak için çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

        PAZAR KÜÇÜLÜRKEN, ''AKILLI TELEFON'' SATIŞI ARTIYOR

        Conor Pierce, küresel krizin bütün sektörler üzerinde etkili olduğunu hatırlatarak, global perspektifte cihaz pazarında bu yıl yüzde 10'luk düşüş beklentisi olduğunu kaydederken, bu duruma tezat biçimde, ''akıllı telefon'' pazarında büyüme gözlendiğini anlattı.

        Dünyada ortalama satış fiyatının düştüğüne ve Türkiye pazarında da benzer eğilim görüldüğüne işaret eden Pierce, tüketicilerin daha fazla ''fiyat duyarlı'' davrandığını ve daha düşük fiyatlı ürünleri tercih ettiğini söyledi.

        Pierce, tüketici güven endeksindeki yükselişe değinerek, Türkiye'de tüketicilerin güveninin artığını ve pazarın durumunun olumsuz sayılamayacağını belirtti.

        Nokia'nın pazara yatırım yapmaya devam ettiğini vurgulayan Pierce, son olarak mayıs ayında, Aydın ve Denizli'de 2 adet ''Nokia Shop'' açtıklarını hatırlattı.

        ''BUZ DAĞININ GÖRÜNEN KISMI''...

        Nokia Türkiye Genel Müdürü Pierce, ''Türkiye'nin el değmemiş büyük potansiyeline odaklandık ve inandık. Sadece ürünler değil aynı zamanda servisler açısından da... Türkiye genelinde 25 adet 'Nokia Shop'umuz var. Daha fazlasını açmak için fırsatlara, pazarın durumuna bakmayı sürdürüyoruz'' şeklinde konuştu.

        Türkiye pazarında büyük potansiyel gördüğünü belirten Pierce, ''Şu anda buz dağının bir kısmı görülüyor. Pazarda iyi bir pazar payımız var ve tüketiciye yüksek değer sunuyoruz. Bunu geliştirmeye devam edeceğiz, daha yapılacak çok şey var. Nokia'nın global yapılanmasında Türkiye'nin, yönlendirici ve lider bir pozisyona sahip olacağına inanıyorum'' dedi.

        Küresel bir şirketin, yerel davranabilmesinin önemine de işaret eden Pierce, ''Ovi'' uygulamasının, dünyadan ve Türkiye'den geliştiricilere açık bir platform olduğunu, Türkiye'den büyük ilgi gördüğünü anlattı.

        Pierce, yakında Türkiye'de de yerelleşecek bu uygulamanın, Nokia'nın servis stratejisinde önemli bir mihenk taşı olduğunu vurguladı.

        Nokia telefonların yüzde 80 oranında geri dönüştürülebildiğini kaydeden Pierce, çevresel sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konusunda ilerleme yöntemleri araştırmayı sürdürdüklerinin altını çizdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa