Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Şimşek IMF-Dünya Bankası toplantısına gidiyor - Makro Ekonomi Haberleri

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakan Şimşek'in başkanlığındaki heyette, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve diğer üst düzey ekonomi yetkilileri yer alacak.

        Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, yoğun toplantı gündemi süresince, IMF-Dünya Bankası üst düzey yetkilileriyle bir araya gelerek, gerek Türkiye ekonomisi gerek küresel ekonomideki gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunacağı belirtiliyor.

        Bakan Şimşek'in, bir haftalık toplantı sürecinde, ABD Hazinesi ile diğer ekonomi kurumlarının üst düzey yetkilileriyle de ikili görüşme planlarının olduğu belirtildi.

        Devlet Bakanı Şimşek, yoğun toplantı gündemi dışında, uluslararası yatırım bankaları tarafından organize edilen toplantılara da katılarak, Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verecek.

        ŞİMŞEK, KÜRESEL KRİZ KONUSUNDA GÖRÜŞLERİNİ ANLATACAK

        Yetkililer, Şimşek'in, IMF, Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından organize edilecek olan ve küresel finansal krize çare aramaya yönelik üst düzey toplantılarda görüşlerini anlatması da bekleniyor.

        Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, Uluslararası Finans Enstitüsü'nde, Türkiye'nin bankacılık ve mali sektör alanında kaydettiği önemli gelişmeler, yaşadığı tecrübeler ile reform sürecini anlatacağı kaydedildi.

        IMF HEYETİ TÜRKİYE'YE GELECEK

        Bu arada, IMF'den bir heyetin, Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri gözden geçirmek üzere Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

        Edinilen bilgiye göre, Türkiye masası şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarının ardından Türkiye'ye gelerek, Fon ile program sonrası kaydedilen gelişmeleri yerinde izleyecek.

        IMF heyetinin ziyareti sırasında, Fon ile yeni ilişki biçiminin de şekillenmesi bekleniyor.

        Türkiye ile IMF arasındaki yeni ilişki formatında, ''İhtiyati Stand By'' ile ''Program Sonrası İzleme'' seçenekleri yer alıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa