Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dünyanın gözü bu oylamada - Makro Ekonomi Haberleri

        ABD'de finans sektörünün kurtarılmasını amaçlayan paketin genişletilmiş versiyonu için Temsilciler Meclisinde bugün yapılması planlanan oylama öncesinde, tasarıyı destekleyen Temsilciler Meclisi üyelerinin sayısında artış oldu.

        Associated Press ajansına göre bazı siyah milletvekilleri, Demokrat başkan adayı Barack Obama'nın kendilerini telefonla arayarak destek istemesinin ardından, oylarını "hayır"dan "evet"e çevireceklerini bildirdi.

        İlk pakete karşı çıkan birkaç Cumhuriyetçi milletvekilinin de kararını değiştirdiği belirtildi.

        Bu ortamda yeni paketin bugün geçmesi ihtimalinin, Temsilciler Meclisinin ilk paket için ret kararı verdiği pazartesiden daha güçlü olduğu kaydediliyor.

        Buna karşılık tasarının kesinlikle geçeceği garantisi bulunmadığına işaret edilirken, paketi destekleyen Kongre liderlerinin kulis çalışmalarına bugün de oylamaya kadar devam edeceğine Amerikan medyası tarafından dikkat çekiliyor.

        700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma planı, Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisi tarafından pazartesi reddedilmişti.

        Ardından Kongrenin üst kanadı Senato, kurtarma planı, bazı vergi düzenlemeleri ve mevduat sigorta limitinin 100 bin dolardan 250 bin dolara çıkarılmasına yönelik önlemden oluşan yeni paketi çarşamba kabul etmişti.

        Yeni paketin, yasalaşması için Temsilciler Meclisinde de kabul edilmesi ve Başkan George Bush tarafından imzalanması gerekiyor.

        Temsilciler Meclisi planın ilk halini hızla kabul edilmesine ilişkin talepler ve içeriği nedeniyle 205'e karşı 228 oyla reddetmiş ve küresel piyasaları sarmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa