Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Krizlere dayanıklı hale geldik - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin daha önce aldığı önlemlerle, şoklara ve dış krizlere karşı dayanıklılığını gösterdiğini belirterek, ''Fakat bütün bunlar, küresel bu dalgalanmadan etkilenmeyecek manasında değildir. Ekonomi yönetimi olarak, bunu asgari seviyede tutmayı hedefliyoruz'' dedi.

        TBMM kulisinde, gazetecilerin küresel finansal kriz ve Türkiye'ye yansımalarıyla ilgili sorularıyla karşılaşan Unakıtan, ''Konuyla ilgili ayaküstü konuşma yerine, basın toplantısı ya da açıklama yaparım. Ama Türkiye, daha önce almış olduğu önlemlerle, şu anda şoklara karşı dayanıklılığını, dış krizlere karşı dayanıklılığını gösteriyor. Fakat bütün bunlar, küresel bu dalgalanmalardan etkilenmeyecek manasında değildir. Ama bunu asgari seviyede tutmayı hedefliyoruz, ekonomi yönetimi olarak'' diye konuştu.

        Konuyla ilgili geniş açıklamayı daha sonra yapacağını belirten Unakıtan, bunun tarihinin sorulmasına ise ''Daha ziyade, bütçe ile ilgili açıklamalara denk getirirsem o zaman yaparım'' karşılığını verdi. Unıkatan, ''Ayın sonuna doğru mu?'' denmesi üzerine de ''Ayın sonuna doğru... Yani, bütçeyle ilgili açıklamayı yazılı değil de sözlü yaparsam, orada bu açıklamaları da yaparım. Geniş olarak yaparım'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa