Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Seçim ekonomisi uygulamıyacağız" - Makro Ekonomi Haberleri

        Bakan Şimşek, Oğuzeli ilçesini ziyaretinde, AK Parti Oğuzeli İlçe Başkanlığı önünde uzun bir kuyruk oluşturan partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı, onlarla bayramlaştı.

        Kendisinin bayramını kutlayan çocuklara da harçlık veren Bakan Şimşek, İlçe Başkanlığında partililerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

        Ziyaret sırasında bir partili, Bakan Şimşek'ten seçimler öncesinde Oğuzeli Belediyesine para göndermesini istedi.

        Bakan Şimşek ise ''Belediye başkanınız kitapçık bastırmış. Demek ki parası çok'' dedi.

        Belediyelere verdikleri kaynakları yüzde 30 artırdıklarını, bunun dışında belediyelerin hazineye olan borçlarındaki geri ödemelerini de bir süre dondurduklarını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

        ''Dolayısıyla yapabilecek her şeyi yaptık. İmkanların artmış olması lazım. Uygulamaya da girdi benim bildiğim kadarıyla. Seçimlere özgü bir çalışma yok. Yani burada biz şunu yaptık, bütün belediyeleri bir takım kurallara tabi tutarak herkesin kaynaklarını veriyoruz, zamanında veriyoruz, artırarak veriyoruz.

        Seçime özgü de ekstra bir çalışma, öyle bir şey söz konusu olamaz. Seçim geliyor diye değişik bir ekonomi modelini uygulamaya koyacak halimiz yok, yani seçim nedeniyle öyle bir şey yok. Tam aksine biz hizmete devam edeceğiz.''

        Şimşek, belediye başkanlarının var olan imkanları en iyi şekilde kullanarak vatandaşa hizmet etmesi gerektiğini, kaynakların tüm ülkelerdeki tüm belediyelerde sınırlı olduğunu vurguladı.

        Sınırlı kaynakların ne kadar iyi kullanıldığının önemine işaret eden Şimşek, ''önemli olan o şehre hizmette ne kadar mesafe katettiğiniz. Başkanların hüneri de o şekilde ortaya çıkar'' diye konuştu.

        Şimşek, bazı vatandaşların kuraklıkla ilgili destekleme ödemelerine ilişkin sorusu üzerine ise konuyla ilgili kararnamenin çıktığını, ödemelerin zamanı konusunun ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ilgi alanına girdiğini bildirdi.

        Bakan Şimşek, Oğuzeli Belediyesinin bastırdığı dergiyi ve dergideki karikatürleri inceleyerek belediye başkanıyla dergiye ilişkin sohbet etti.

        AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu da konuşmasında hükümetin icraatlarına ilişkin bilgi verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa