Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkiye'yi bayram kurtardı, Avrupa toparlanıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        ABD Temsilciler Meclisi'nde yardım paketine beklenen onayın çıkmaması borsaları altüst etti. ABD borsaları son 20 yılın en hızlı düşüşünü kaydederken, banka hisseleri deyim yerindeyse çakıldı. Dalga dalga yayılan kriz bugün açılışta Avrupa borsalarında da şok düşüşlere neden oldu, ancak günün ilk yarısının kapanışına doğru gelen alımlarla endeksler toparlandı. İngiltere Borsası bir ara artıya bile geçti. Future piyasada ABD borsalarını endekslerinde kayıplar yüzde 1 seviyesinde. Dün Avrupa borsalarında yüzde 5’e varan düşüşler yaşanmıştı.

        İMKB’Yİ TATİL KURTARDI

        İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ramazan Bayramı tatili sebebiyle Pazartesi günü tek seansla sona eren işlemlerin ardından yüzde 138 düşen, endeks 36 bin 51 puana indi. Bankalararası piyasada en iyi dolar alış ve satış kotasyonları gün içerisinde en yüksek 1.25 YTL seviyesine kadar yükseldi. Euro ise yeniden 1.80 YTL’yi gördü. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle krizden etkilenmeyen İMKB 3 gün aradan sonra Cuma günü açılacak. Bu süre zarfında alınacak tedbirlerin borsalardaki ateşi kısmen de olsa söndürmesi bekleniyor.

        ACİL MÜDAHALELER RAHATLATTI

        FED’in piyasaya 1 trilyon dolar vereceğini açıklaması ve Temsilciler Meclisi’nin yarın paketi görüşmek üzere yeniden toplanacak olması borsalardaki toparlanmanın en büyük nedeni olarak gösteriliyor. Avrupa’da da hükümetlerin bankalara yaptığı acil müdahalelerin sürmesi bekleniyor.

        PLAN YARIN YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

        ABD'de 'Kurtarma Planı'nın 205 evete karşı 228 hayır oyuyla reddedilmesinin ardından dünya piyasalarının karışması ABD Hükümeti’ni harekete geçirdi. Başkan Bush ve ekonomi yönetimi olağanüstü toplantı kararı alırken, planın revize edilerek yeniden oylamaya götürülmesi gündeme geldi. Üzerinde anlaşılan yasanın yarın Senato´da kabul edilip Temsilciler Meclisi´ne gönderilmesi planlanıyor.

        PETROLDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

        Bu arada, güvenli liman olarak bilinen ve dün yüzde 3'ten fazla artışla 908 dolara tırmanan altın bugün 897 dolardan satılıyor. Yüzde 10 gibi şok düşüşle 95 dolar gerileyen petrol ise yüzde 1.6 daha gerileyerek 94 dolardan işlem görüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa