Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TMSF yabancıları devralabilecek mi? - Makro Ekonomi Haberleri

        Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner, bugünkü köşe yazısında önemi bir tespitte bulunuyor: “Bakalım, Sevgili TMSF, onları da devralabilecek mi? Onların sahiplerini de mahkemeye verebilecek mi? O bankalardaki mevduatı da tamamen ödeyebilecek mi? Yoksa, gücü sadece Türklere mi yetecek? Göreceğiz...”

        Bu konu son günlerinde finans kulislerinde de sıkça tartışılıyor. 5020 sayılı Kanun’u baz alarak Türk hakim ortakların tüm varlıklarına el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), Türkiye’de banka alan yabancıların sıkıntıya girmesi ya da iflas etmesi halinde sadece ülkemizdeki varkılarına el koyacağı belirtiliyor. Bu durumda da yabancı ayrıcalıklı bir konuma geliyor.

        Banka batıran bir Türk sermayederdan faizinin faizi tahsil edilerken, olası sıkıntı halinde kaynaklarını yurtdışına tranfer eden bankaların sadece Türkiye’deki varlıklarına el konulacakve buradaki yöneticileri sorumlu tutulacak!!!

        PROF. AYAYDIN: "TÜRKİYE İÇİN RİSK, TMSF BANKAYA EL KOYAMAZ"

        Türkiye’de yatırımı olan yabancı bankaların buradaki kaynaklarıyla yurtdışındaki merkezlerini finanse edebileceğini belirten Prof. Aydın Ayaydın, “Bunu engelleyecek bir kanun yok. Türkiye’deki banka Türk halkından elde ettiği mevduatı ülke dışındaki muhaber bankaya transfer edebilir” diye konuştu. BDKK’nın şu anda sistemi denetlediğini de sözlerine ekleyen Ayaydın, kaynakların yurtdışına aktarılmasından sonra bankanın batması halinde ise TMSF’nin sadece Türkiye’deki bankayı ve yöneticilerini sorumlu tutacağını vurguladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa