Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık devi B&B bugün devlete geçiyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Son bir yılda ABD’de 16, İngiltere’de de 2, Rusya’da 1, Tayvan’da 1 bankanın ya batmasına ya da el konularak son anda kurtarılmasına neden olan finans krizi İngiltere’deki büyük bir bankayı daha vurdu. İngiltere’nin, zor durumdaki Bradford & Bingley (B&B) bankasına bugün el konulması bekleniyor. Kamulaştırmanın andından B&B’nin 44 milyar dolarlık tasarruf mevduatı hesabı ile 200 şubesinin satılabileceği ifade ediliyor.

        İKİNCİ KAMULAŞTIRMA

        MORTGAGE devi Bradford& Bingley de İngiltere’de emlak piyasasında yaşanan daralma nedeniyle el konma noktasına gelirken, yaklaşık bir yıl önce de İngiltere’de iflas eden Northern Rock da kamulaştırılmıştı. Şirket sözcüleri finansman konusunda kesinlikle problem olmadığını ve sorunun dedikodulardan kaynaklandığını iddia etseler de şirket perşembe günü özellikle mortgage bölümünde çalışan 370 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.

        800 BİN HİSSEDAR VAR

        LLOYDS TSB ile HBOS’in birleşmesinin ardından Northern Rock ile Bradford&Bingley’nin de devlet tarafından birleştirilerek daha güçlü bir yapı kurulması planının, sektörde iş kayıplarıyla sonuçlanmasının kaçınılmaz görüldüğünü belirtiliyor. 800 bin hissedarı bulunan Bradford&Bingley’nin 40 milyar sterlinlik değeri elinde tuttuyor. AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa