Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Artık kamu binalarını da TOKİ yapacak - Makro Ekonomi Haberleri

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile imzalanan protokol uyarınca, GİB'in illerdeki hizmet binalarını da TOKİ yapacak. TOKİ ayrıca mevcut hizmet binalarının onarımını da gerçekleştirecek.

        GİB ile imzalanan protokol kapsamında, TOKİ toplam 15 vergi hizmet binası ile ilgili çalışmaları tamamladı. Bunlardan İstanbul Pendik Hizmet Binası ve Konya Yedekleme Merkezi'nin ihalesi Ekim ayında yapılacak.

        Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Muğla vergi daireleri hizmet binaları, İstanbul'daki Ataköy, Bayrampaşa, MARBİM (Bilgi İşlem Merkezi), Üsküdar, Vatan ve (Kartal) Büyük Mükellefler Vergi Dairesi (Kartal) hizmet binaları, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ve Bornova Vergi Dairesi hizmet binası ile ilgili ihale çalışmaları ise sürüyor.

        TOKİ, ilgili bakanlıklar ve kamu kuruluşları ile imzaladığı protokoller ve uyguladığı toplu konut projeleri kapsamında, 31 hastane, 72 sağlık ocağı, 13 yurt ve pansiyon, 12 sevgi evi, 10 engelsiz yaşam merkezi, 35 kütüphane, 415 spor salonu, 11 bin 753 derslikli 409 okul yapıyor. Ayrıca, 4 bin 947'si askeri kurumlara, 8 bin 230'u polislere olmak üzere 13 binden fazla konut lojman olarak verildi.

        TOKİ'nin ilgili kamu kuruluşları ile imzaladığı protokoller uyarınca, okul, hastane, sevgi evleri, lojman gibi hizmet binaları, bu kuruluşların atıl durumdaki arazileri karşılığında yapılıyor. TOKİ arazileri alıp değerlendiriyor, karşılığında ilgili kurumlara istedikleri hizmet binalarını yapıyor. Bazı hastane ve okulların bedeli ise bütçeden eşit taksitler halinde ödeniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa