Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Düğünlerde takı merasimi tarihe karışıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye’de olduğu gibi İsrail’de de düğünlerde gelin ve damada takı merasimi yapılıyor. Türkiye’de bazı düğünlerde o kadar abartılıyor ki, gelin takılan kilolarca altınları taşıyamıyor. İsrail’de isebu sorunu tamamen ortadan kaldıracak bir çözüm geliştirildi. Hem de hiç kimse, “Param yoktu, alamadım ya da arada kaynarım” diyemeyecek. Üstelik taksit imkanı da sunuluyor. Aslında sistem bize çok da yabancı değil! Evet, günlük hayatımızın her alanına giren kredi kartı İsrail düğünlerinin de vazgeçilmezi haline geldi. İsrail’de düğüne gelen konuklar takı yerine kredi kartı ile ödeme yaparak gelin ve damada yardımcı oluyor.

        Düğün salonlarında bulunan POS cihazlarına kredi kartı okutuluyor. Ardından ekrana ödemeyi yapan kişinin adı soyadı yazılıyor. Daha sonra ödemeyi yapan davetli POS’ten çıkan belgeyi gelin ve damadın yanındaki sepete atıyor. Kredi kartından yapılan ödemeyi gelin ve damat ertesi gün bankadan giderek nakit olarak çekiyor. Bu sayede takıların çalınma, kaybolma gibi riski de ortadan kalkıyor.

        Yakında Türkiye’de de benzer uygulamalar başlarsa hiç şaşırmayın. Hem biz yaptığımız harcamalardan puan kazandığımız için takı almak yerine kredi kartıyla ödeme yapmak daha cazip olabilir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa