Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Vodafone Türkiye, 2014-15 mali yılının ilk çeyreğinde de büyümesini sürdürerek servis gelirlerini %10,8 artırdı. - İş-Yaşam Haberleri

        19 çeyrektir çift haneli büyüyen Vodafone Türkiye, 2014-15 mali yılının ilk çeyreğinde de büyümesini sürdürerek servis gelirlerini %10,8 artırdı. Veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %50 artıran Vodafone Türkiye, abone sayısını 20,4 milyona çıkardı.

        25 Temmuz 2014, İstanbul- “Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermek” misyonu ile Kasım 2013’te Dijital Dönüşüm Hareketi isimli stratejik yatırım programını başlatan Vodafone Türkiye, büyümesini 2014-15 mali yılının ilk çeyreğinde de sürdürdü.

        20.4 MİLYON ABONE

        Vodafone Türkiye'nin toplam abone sayısı 20,4 milyona yükseldi. Şirketin, faturalı abone sayısı 8,2 milyona çıkarak toplam abone bazının %40’ına ulaştı. Şirketin ortalama abone başına geliri (ARPU), finansal yılın birinci çeyreğinde 22,1 TL olarak gerçekleşti. Vodafone Türkiye'nin bu çeyrekte abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu, geçen yılın aynı dönemine göre 10,3 puan artışla %36’lık seviyeye yükselirken, veri gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %50 arttı.

        “İşOrtağım” platformu ve “Toplam İletişim Hizmetleri Stratejisi” ile kurumsal segmentteki büyümesini sürdüren şirket, kurumsal mobil servis gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre %16 oranında artırdı.

        2014-15 mali yıl birinci çeyrek performansını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt şöyle konuştu:

        “2014-15 mali yılının ilk çeyreği; bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin istikrarlı büyümemize katkı sağladığı bir dönem oldu. Vodafone Türkiye olarak odağımıza yatırımı alarak Türkiye’nin dijital geleceğinin lideri olma vizyonumuzla hedeflerimizde kararlılıkla ilerliyoruz. Geçen finansal yıl sonunda bir yatırım taahhüdünde bulunarak, gelecek iki yılda, Vodafone Grubu’nun Spring Projesi doğrultusunda Türkiye’ye ayırdığı kaynağın da eklenmesiyle, ‘2 yılda toplam 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacağız’ dedik. Bu doğrultuda istikrarlı büyümemizi yatırım odağından uzaklaşmadan devam ettireceğiz.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa