Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Airbus Group ve savunma sanayi şirketi Aselsan Elektronik işbirliği anlaşması imzaladı - İş-Yaşam Haberleri

        Aselsan, Airbus ve Rolls-Royce ile işbirliği anlaması imzaladı. Havacılık ve uzay alanında faaliyet gösteren Airbus Group ve savunma sanayi şirketi Aselsan Elektronik, sivil ve askeri aviyonik sistemler, uydu haberleşme sistemleri, elektro-optik ve lazer sistemleri, emniyetli telsiz haberleşmesi alanlarında gelecekteki işbirliğine yönelik ilk adım olarak çerçeve anlaşma imzaladı.

        BU HABERİ SİTENİZE EKLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Airbus'tan yapılan açıklamaya göre bugün Berlin Uluslararası Havacılık Fuarı'nda yapılan anlaşma ile iki şirket, yeni pazarlara ulaşmak için pozisyonlarını sağlamlaştırmayı ve rekabet kazanmayı hedefliyor. Airbus Grup Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Marko Miklis, iki şirketin de Türkiye ve ihracat pazarına uygulanabilecek rekabetçi ürünlerinin ve çözümlerinin olduğuna inandığını söyledi. Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat, işbirliği ile küresel pazarlara daha çok erişim sağlayacaklarını belirterek, "Bu uzun vadeli işbirliğinin ortaya çıkardığı sinerji, yenilikçi çözümler ortaya koyacak ve her iki firmanın dünya çapında başarısında rol alacaktır" dedi. İşbirliği çerçevesinde, bir koordinasyon komitesinin kurulacağı ve her iki tarafın temsil edildiği çalışma grupları oluşturularak kurumsallaşmanın sağlanacağı belirtildi. İşbirliği kapsamının genişletilebileceği de kaydedildi.

        ROLLS-ROYCE'LA DA ANLAŞTI

        Aselsan'ın bir diğer imzası ile Rolls-Royce'la oldu. Aselsan ve Rolls-Royce motor kontrol sistemleri alanında potansiyel işbirliği fırsatlarının araştırılmasına yönelik bir mutabakat muhtırası imzaladı. Rolls-Royce Savunma, Müşteri İlişkileri Başkanı Bob Stoddart anlaşmayla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Aselsan ekibiyle yapmış olduğumuz çok olumlu geçen ilk müzakerelerin ardından inanıyoruz ki motor kontrol sistemleri ve motor sağlığı izleme sistemleri alanlarında her iki şirketin de Türkiye pazarında işini büyütmesini sağlayacak heyecan verici fırsatlar olacaktır. Bu mutabakat muhtırası bize daha anlamlı müzakereler yürütülmesine ve gelecek dönemdeki potansiyel işbirliği arayışlarına imkân vermektedir.” Bob Stoddart, Türkiye’nin Rolls-Royce için önemli bir pazar olduğunu ve savunma sanayisinde svaş uçağı, taarruz helikopteri, nakliye uçağı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı platformların motorlarına filosuna destek sağlama alanlarında birçok heyecan verici işbirliği fırsatları sunduğunu belirtti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa