Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Emekliye maaş hesap taşıma uygulaması ile ilgili uyarılarda bulunuldu. - İş-Yaşam Haberleri

        Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların cari açıklarını karşılayabilmek amacıyla emeklilere maaş hesaplarını taşımaları için belirli isimler altında kampanya düzenlediğini belirterek, "Emekliler, belirtilen süreden önce hesaplarını taşırsa bankalar kampanya kapsamındaki parayı tahsil ediyor" dedi.

        Yılmaz, yaptığı açıklamada, emeklilerin maaşlarını alacakları bankalarla sözleşme imzalarken bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

        O PARA HESAPLARDAN GERİ ALINIYOR

        Bankaların, emeklilere maaş hesaplarını taşımaları için çeşitli vaatlerde bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Bankalar, cari açıklarını karşılayabilmek amacıyla emeklilere maaş hesaplarını taşımaları için belirli isimler altında kampanya düzenliyor. Emekliler, belirtilen süreden önce hesaplarını taşırsa bankalar kampanya kapsamındaki parayı tahsil ediyor. Bankalar, bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere küçük altın, 300 lira nakit para yahutta para puan gibi tekliflerde bulunuyor. Banka, bu teklifi en az 2 yıl orada kalmak şartıyla veriyor. Tüketicinin belirtilen süreden önce ayrılması halinde verilen o para hesaplarından geri alınıyor. Bankaların çalışanlara verdiği bir maaş promosyon, aslında emeklilere verilmesi gereken ama ödenmeyen paradır. Emeklilerin de talebi budur ama ne hikmetse bakanlığın bununla ilgili yaptığı çalışmaya rağmen bankalar buna yanaşmadı."

        Yılmaz, emeklilerin maaş hesaplarını başka bankaya taşırken hesap işletim ücreti alınıp alınmayacağını sorgulamaları gerektiğini sözlerine ekledi. AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa