Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Market ve pazar servisleri acilen kaldırılmalı" - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandökenyaptığı yazılı açıklamada, alışveriş merkezlerinin, süpermarketlerin ve sosyete pazarlarının müşterilerini taşımak için kullandığı servislerin, taşımacı esnafına zarar verdiğini savundu.

        Söz konusu sorunun uzun zamandır devam ettiğini vurgulayan Palandöken, "Market ve pazar servisleri acilen kaldırılmalı. Anonslarla, el ilanlarıyla vatandaşları kaçak olarak taşıyorlar. En önemlisi yapılan denetimlerde belgelerinden herhangi biri eksik olan taksici ve minibüsçü esnafının araçları iki ay parka çekilirken alenen korsan taşımacılık yapan AVM servisleri hiçbir denetime tabi tutulmuyor. Yetkililerimizden bu haksızlığın bir an evvel önlemesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Palandöken, bu konuda belediyelerin bazı düzenlemeler yaptığını belirterek, "Servis araçları personel taşımak için ruhsat alıp, müşterilerini taşıyorlar. AVM, zincir market ve sosyete pazarı servislerinin yaptığı gerçek anlamıyla bir toplu taşıma faaliyetidir ve bu faaliyetin kuralları bellidir. Vergi kanunlarına göre bir hizmet bedelsiz olarak sunulsa dahi bunun için KDV ödenmesi gerekirken, AVM servislerinin vergi mükellefiyeti bile bulunmuyor. Açıkça hem vergi kaçağına neden olup hem de korsan taşımacılık yaptıkları halde hiçbir denetime tabi tutulmamaları çok üzücüdür” değerlendirmesinde bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa