Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Süleyman Soylu Çalışma Bakanlığı görevini devretti - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün Külliye'de görüşen Başbakan Yıldırım, Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılarak yerine Süleyman Soylu'nun getirildiğini açıklamış, Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Mehmet Müezzinoğlu atandığını duyurmuştu. Görev devir teslim töreni gerçekleşti. Devir teslim töreni sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamalarda bulundu ve her ikisi de hedeflerin devam edeceğine vurgu yaptı.

        Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasından önemli notlar;

        * Gördüğüm kadarıyla Bursa Trakya İstanbul gibi değişik bölgelerden gelen basın mensupları, arkadaşlarım hepinizi selamlıyorum. Bugün burada naif bir şekilde görevini yapmış olan Süleyman Soylu arkadaşımızdan görevi devralıyorum.

        * Bu ülkeyi bu milleti taşıyacak reformları yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda burada çok değerli kardeşim Faruk Çelik bakanımıza da çok teşekkür ediyorum. Maliye bakanımıza teşekkür etmezsem yarın sıkıntıya sokabilir, onların cömertliğine çok ihtiyacımız olacak.

        * 2002'den bugüne dünyanın bütün ülkelerinde yöneticilerin zorluk çektiği başarılara imza atmış bir iktidarın mensuplarıyız. Bunun altında millet adına samimiyet, millet adına gayret, millet adına duyarlılık yatıyor.

        * Milletimiz bizi hep baştacı etti. Bu ilkelerimiz devam ettiği sürece baştacı etmeye devam edecektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da diğer bakanlıklar gibi zorlukları var. Vicdanların hakim olduğu, işçi ve işveren, emekli ve bütçe vicdanını buluşturan bir noktayı arayacağız. Rabb'im mahçup etmez inşallah. Çok farklı zenginlikleri olan bir ülkeye sahibiz.

        * Karanlık bir geceyi aydınlık bir sabaha çeviren bir milletimiz var. Diğer önemli zenginliğimiz 1 milyon 250 bin gencimiz var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir zenginlik yok. Bunların akıl teri ile alın terini birleştiren bir anlayışla ortak sinerjiyi sağlarız. Bakanımızın Rabb'im yar ve yardımcısı olsun. 3 yıl boyunca görev yapan Efkan Ala bakanımıza da teşekkür ediyoruz. 17-25 Aralık sürecine baktığımızda bu hainlerin tuzaklarını bozarak gündeme gelmiştir.

        Bakan Soylu'nun konuşmasından önemli notlar;

        * 25 Kasım tarihinde devraldığımız ve sorumluluğunu omuzlarımızda hissettiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı engin bilgi ve deneyimi olan bulunduğu her noktada başarılarıyla adından söz ettiren kıymetli dostumuz eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na devretmek üzere bulunuyoruz.

        * Bu zorlu görevi devralırken kurduğum cümleyi hatırlıyorum. Allah alın açıklığı ile görevi devretmeyi nasip etsin. 9 aydır Türkiye'nin reform açısından en önemli bakanlığında Allah çalışmayı nasip etti.

        * Doğumdan ölüme kadar ölümden sonra da ölenlerin ailelerini kucaklayan yarın ben nerede çalışacağım diye kafasında soru işareti olana biz sizin için çalışıyoruz diyen bir çalışma alanını çağın gereklerini yerine getirerek ortaya koymaktadır.

        * Bizim yaptığımız şuydu; çıkardığımız kanunlarla bu reformu geleceğe ait devam ettirmekti. Hem 64. hem 65. hükümet içinde Türkiye'nin her yerinde çalışan mesai arkadaşlarım 2023 hedefleri için büyük emek gösterdi. Emeklilere maaşını zamanında ödeyen, bu ülkede özellikle sosyal güvenlik sisteminde bütçe büyüklüğü kadar büyüklüğü yönetecek kabiliyete sahip arkadaşlarla bu işi yürttüğümü düşünüyorum.

        * Bu iklimi bu 14 yıllık süre içinde burada yöneticilerimiz oluşturmuştur. Önümüzdeki süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tüm kurumları ve çalışanları ile ortaya koyulan hedefleri gerçekleştirmek için bir gayret ortaya koyacaktır.

        * 15 Temmuz milletmiz için, bu topraklar için, bu ülkeyi yönetenler için bir milattır. 15 Temmuz'dan sonra şunu düşündük; eğer boş kalır ve layıkıyla yönetemezsek hiçbir şey düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, bu ülkeyi, al yıldızlı bayrağımızı düşünenler bizden hesap sorar. Bu sorumluluk bizimdir.

        * Bunun bir günü de birdir, bunun bir saati de birdir. Süresi ne olursa olsun her dakikası birdir. Gece gündüz burada çalıştık. Bu salon içinde sadece çalışma arkadaşlarımızla değil, sosyal dialog bakanlığıdır. İşçi temsilcilerimizle, işveren temsilcilerimiz, örgütlerle ortak aklın nasıl olabileceğini burada ortaya koyduk.

        * Mesele birbirimizi dinlemek, anlamak birimizi hissetmek dokunarak keşfetmektir. Burada umarım kimsenin kalbini kırmamışızdır. Bu salonda ve diğer salonlarda birlikte çalıştığımız, özellikle sendikalarımıza ve Türkiye'nin her noktasından bu bakanlıktan umudu olan herkese minnet ve şükranlarımızı ifade ediyor ve çok teşekkür ediyorum.

        * 2002 Ak Parti iktidarından bugüne kadar tüm görev alan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığı'ndaki arkadaşlarıma en büyük teşekkürüm. Arkadaşlarımız kimi zaman 24 saatin 21-22 saati çalıştı. Vatandaş için çalıştı. Haklarını helal etmelerini istiyorum.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa