Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Melen'de geri sayım - İş-Yaşam Haberleri

        Eroğlu, “Bu projeler sayesinde İstanbul’un su kaynaklarındaki su temin miktarı iki katına çıkacak ve 2 yıl üst üste kuraklık olması durumunda bile şehirde su sıkıntısı yaşanmayacak” dedi

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak için geliştirilen Melen Projesi’ne ilişkin açıklama yaptı. Dünyanın birçok ülkesinin nüfusundan fazla nüfusa sahip olan İstanbul için geliştirilen projenin en önemli ayaklarından birini MelenBarajı’nın oluşturduğunu vurgulayanEroğlu, Melen Projesi’nin4 safhadan oluştuğunuifade etti. Baraj tamamlandığındaİstanbul’un 2071 yılınakadar içme suyu ihtiyacınınkarşılanmış olacağını kaydedenEroğlu, “Bugün itibarıylaİstanbul’un herhangi birsu sıkıntısı bulunmamaktadır.

        Bakanlık olarak tabii sukaynaklarımızı en iyi şekildedeğerlendiriyoruz. Bazı çevrelerindile getirdiği yüksekmaliyetli deniz suyunun arıtılmasıhususu bugüne kadargündemimizde olmadı, buprojeler sayesinde bundansonra da olmayacak” değerlendirmesiniyaptı.

        ‘285 GÜN SONRATAMAMLANACAK”

        Melen Barajı’nda fiziki gerçekleşmeninyüzde 75 seviyesineulaştığını belirten Eroğlu,“Barajın temelini benim deiştirak ettiğim merasimle 6Mart 2014 tarihinde atmıştık.Melen Barajı temelden124 metre yüksekliğe, 2 milyon80 bin metreküp betondolgu miktarına ve 694 milyon metreküp su depolamahacmine sahip bulunuyor. 285gün sonra tamamlanacak olanbaraj ile İstanbul’a yılda 1 milyar77 milyon metreküp su temin edilecek. Ayrıca SungurluBarajı’nın da hayatageçmesi ile İstanbul iline yıllık115.1 milyon metreküp,Osmangazi Barajı’nın tamamlanması ile de 185 milyonmetreküp içme suyu teminisağlanacak” dedi.

        ‘2 YIL KURAKLIK OLSA BİLE SIKINTI YOK’

        Uzunvadede yaşanabilecekkuraklıklarda dahiİstanbul’da su sıkıntısı yaşanmayacağınıvurgulayan BakanVeysel Eroğlu, bu projeler sayesindeİstanbul’un su kaynaklarındakisu temin miktarınıniki katına çıkacağını ve 2 yılüst üste kuraklık olması durumundabile şehirde su sıkıntısıyaşanmayacağına dikkatçekti. Çalışmaların bütünhızıyla devam ettiğini dile getirenEroğlu, “Baraj gövdesi silindirile sıkıştırılmış beton (SSB)ile yapılıyor ve gövde inşaatınınyarısı tamamlandı. Günlükortalama 6 bin 500-7 bin metreküparası SSB dökülüyor vebaraj 12 Mayıs 2017 tarihindetamamlanacak” bilgisini verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa