Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nihat Zeybekçi: Merkez Bankası'ndan cesur adımlar gelmezse... - İş-Yaşam Haberleri

        Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesindesoruları yanıtlayan Zeybekci, TCMB'nin faiz indirimlerini desteklemek için bazı düzenlemelerle katkı verebileceklerini de belirterek, TCMB'nin atacağı tüm adımları hükümet olarak destekledikleri kaydetti.

        Merkez Bankası (TCMB) bugün Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin sonuçları 14.00'da açıklayacak. TCMB'nin

        faiz indirimlerine devam etmesi beklenirken, Cuma günü gerçekleşen darbe girişiminin ardından biraz daha temkinli bir

        duruş sergileyerek koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirim yapılması öngörülüyor."TCMB'nin bugünkü toplantıda indirim yönündeki kararını cesur bir şekilde desteklemeye devam ediyorum" diyen Zeybekci, şöyle devam etti:

        "Cuma, Cumartesi ve Pazar günkü gelişmelere baktığımız zaman ise TCMB'nin tereddüt göstermesinin de anlayışla karşılayabilirim. Türkiye'nin geleceğindeki hastalıklardan kurtulmuş olmasının pozitif anlamda etkilemesini ve indirimde

        cesur adımı bekliyorum."

        "ETKİLER BİR HAFTA İÇERİSİNDE TERSİNE DÖNER"

        Kur, faiz, eurobond getirileri, CDS'ler ve borsa Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişiminin yatırımcı güveninde yarattığı zedelenmenin etkisiyle dün sert değer kaybetti TL dün 2008 yılından beri en sert günlük kayıplarını yaşadı. Zeybekci, başarısız darbe girişiminin turizm gibi bazı sektörler başta olmak üzere piyasaları ve ekonomiyi etkilemesinin kaçınılmaz bir sonuç olduğunu ancak etkilerin bir hafta gibi kısa bir vadede terse dönmesini beklediğini söyledi.

        "Ekonominin etkilenmesi kaçınılmaz, turizmin etkilenmesi kaçınılmaz ancak kısa vadede bir haftalık süreçte algının pozitife döneceğini düşünüyorum" diyen Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Milletin ve siyasetin demokrasiye bu kadar güçlü bir şekilde sahip çıkarak önünde demokrasiyle ilgili tüm tereddütleri ortadan kaldırıldığından dolayı ekonomi de bundan olumlu yönde etkilenecektir."

        "BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİ OLACAK"

        Zeybekci, piyasalarda bugünden itibaren toparlanmanın başlayacağını da kaydederek, "Bugünün dünden çok daha iyi

        olacağını düşünüyorum. Döviz tarafında iç tasarruf sahiplerinin yoğun bir desteği görülüyor. Ekonomik anlamda daha fazla

        dengesizliğin matematik tabanı yok. TL'nin dolar karşısında bugünden itibaren toparlanacağını, borsanın kayıplarını geri

        almaya başladığını göreceğiz. Yarından itibaren ise çok daha net bir şekilde geçen hafta Cuma gününe dönmeye yönelik işlemlerin başlayacağını düşünüyorum" dedi. (REUTERS)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa