Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vahdettin Ertaş: Yabancı yatırımcının pozitif algısı devam ediyor - İş-Yaşam Haberleri

        Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Bloomberg HT'de darbe kalkışması sonrasında ekonominin son durumunu, piyasaların açılışını değerlendirdi.

        SPK Başkanı Dr. Ertaş'ın konuşmasından notlar;

        * İlk tepkilerin ardından önümüzdeki seanslarda piyasanın normal seyrinde döneceğini tahmin ediyoruz. Piyasa bozucu işlem olup olmadığını izliyoruz.

        * Gözetim faaliyetlerimizde tüm arkadaşlarımız gerkeç zamanlı olarak piyasası izliyor. Merkez Bankamızın önlemleri son derece etkili olmuştur. Şu ana kadar normal hareket devam ediyor.

        * Tüm piyasalarımız açık ve rutin işlemlerimizi yürütüyoruz. Haftasonu bugüne hazırlık yaparak geçirdik.

        * MB'nin faiz koridorunu daraltmasının zaten beklenen bir durum. Geleceğe ilişkin Türk bankacılık sektörünün faizlerin aşağı yönlü olacağı beklentisi devam ediyor.

        MERKEZ BANKASI'NIN ÖNLEMLERİ

        Aydın, MB ile karşılıklı olarak güven alışverişinde bulunduklarını belirterek "Merkez Bankası'na 'en kötüsü olursa siz ne kadar arkamızda durursunuz' dedik, onlar da 'ne kadar imkan varsa her şeyiyle arkanızda dururuz' dedi. Ancak şu an artırılması gereken bir önlem söz konusu değil. Olup bize sağlanmayan imkan da söz konusu değil. Merkez Bankası bize güven verdi, biz de onlara güven verdik" dedi.

        Aydın, "hak etmediğimiz fiyatlamalarla karşılaşmamak için şeffaf olmak lazım, bu dönemde bu yapıldı ve bugünkü seyirle karşılaştık, inşallah olumlu seyri sürdüreceğiz" dedi. Aydın, bankaların yurtdışı borçlanmalarında ciddi bir maliyet artışının söz konusu olmadığını bildirdi.

        "KREDİ NOTU DEĞİŞMEZ"

        Son yaşananlardan Türkiye'nin kredi notunun etkilenip etkilenmyeceğiyle ilgili olarak Aydın "Olayların geçici olduğunu ve orta-uzun vadede yatırım yapılabilir notunda kayba neden olacak durum olmadığını onlar da görecektir. Türkiye'nin kredi notunun değişmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa