Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TÜRSAB'dan siyasetçilere çağrı - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTURK

        Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, siyasetçilere anlaşma çağrısı yaptı. Ulusoy, “Gelin artık anlaşın, anlaşamazsanız gelin bizimle tatil yapın, rahatlarsınız” dedi. Yaklaşan kongre turizmi dönemi öncesinde basına bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Ulusoy, Türk turizminin içinden geçtiği sıkıntılı dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB’ın tüm seyahat acentaları ve turizmciler ile ortak çalışarak sorunları aştığını belirtti Ulusoy, manipülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini savundu.

        Ulusoy, bakanlıklardan şehir içi ulaşımda turizm sektörü paydaşları ile ticari taksi ve minibüs-otobüsçüleri karşı karşıya getiren karmaşayı gidermelerini istedi. Ulusoy, “Ortadoğulu turist geldiği zaman havaalanından lüks arabayla alınmak istiyor. Amerikalı turist aynı şekilde. Ben bir turizmciolarak diyorum ki; ‘Bu benim yolcum bunu ben alacağım, taksici de diyor ki; ‘Hayır, yasa bu yetkiyi bize vermiş durumda, senin buna hakkın yok’. Maalesef, şu anda 40 bine yakın taksiciyle, taşıma işi yapan doğrudan muhatap olamayacağımız geniş bir kitleyle karşı karşıyayız” dedi.

        ‘THY BİZE SAHİP ÇIKSIN’

        Türk Hava Yolları’nın (THY) TÜRSAB’a daha fazla destek olması gerektiğini belirten Ulusoy, “THY’nin Barcelona’ya, Manchester’e sponsor olduğunu biliyoruz. Unutulmamalı ki havayolu şirketleri bizimle var, turizmle var. Spor kulüpleri küme düşer ama TÜRSAB küme düşmez. Havayolu şirketleri özellikle de THY, TÜRSAB’a daha fazla sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

        ‘YENIKAPI’YI İSTİYORUZ’

        Ulusoy, İstanbul’un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı’yı istediklerini söyledi. Ulusoy, “Galataport restorasyona girdi, 4-5 sene faydalanma imkânımız olmayacak. Haydarpaşa mümkün değildir, ideali Yenikapı Meydanı’dır. Mitingler, toplu etkinlikler olduğu zaman senede 3 gün biz gemileri açıkta tutarız merak etmesinler, ama 362 gün bize orası lazım” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa