Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Madenlerdeki koruyucu standartları yükselten yönetmelik 2020'ye ertelendi - İş-Yaşam Haberleri

        Madenlerde Avrupa Birliği Mevzuatı’na uygun malzeme ve koruyucu sistem kullanma şartı getiren yönetmelik 2020 yılına kadar uygulanmayacak.

        Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre madenlerdeki koruyucu sistemlerin standartlarını yükselten yönetmeliğin uygulanma tarihi 31 Aralık 2019’a ertelendi.

        Bakanlar Kurulu, yanıcı gazlar ve tozlar nedeniyle olası patlayıcı ortama sahip kömür ocakları ile bu ocakların yer üstündeki tesislerinde kullanılan malzeme ve koruyucu sistemlerle ilgili yeni bir karar aldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, patlama olasılığı yüksek ocaklardaki teçhizat ve koruyucu sistemler 31 Aralık 2019’a kadar ‘Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik’e uygun hale getirilecek” hükmü getirildi. Buna göre,standartlara uymadığı için geçici olarak kapatılan madenler en azından 2020'ye kadar tekrar açılabilecek.

        Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre Türkiye, ölümlü maden kazaları listesinde birinci sırada yer alıyor. 1992’de Kozlu’da 263, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da 301 madenci yaşamını yitirdi. Bunlar ülke tarihinin en ölümlü maden kazaları oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa