Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Lüks rezidans Four Winds’te dava rüzgârları - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Taşyapı İnşaat’ın Başkanı Emrullah Turanlı, yüzde 60’ı Maliye’ye ait olmak üzere kat karşılığı inşa ettikleri Bağdat Caddesi’ndeki Four Winds Residence’ın devlete ait bölümünün ihalesiyle ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı

        530 milyon TL vererek Taşyapı kazanmış, ardından Özelleştirme İdaresi işlemi iptal etmişti. Bundan 1 yıl önce, yüzde 60’a karşılık gelen 341 dairelik ikinci satış ihalesini Birleşik İnşaat 577 milyon TL teklifle kazanmıştı.

        ‘LANSMAN 4 EYLÜL’DE’

        Emrullah Turanlı, mahkeme kararının kesinleşmesini beklediklerini anlatarak, “Buranın satış ihalesini aldığımda iptalini bir faksla öğrendim. Kavga edecek, bağırıp çağıracak halim yok, bu yüzden hakkımı mahkemelerde arıyorum. İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar da gideceğim, sonuçta dava devam ediyor” dedi.

        Birleşik İnşaat’ın ortağı Ömer Derbazlar, Danıştay kararıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Özeleştirme ihalesine girip aldığımız taşınmazları tapu kayıtlarıyla, devir teslim alıp sonlandırmış olduk. Satış faaliyetlerine başladık. Kadıköy Belediyesi’nin ihaleye karşı açtığı dava sonucu ihale ilanına yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu karar bizi etkilemiyor, ancak bu karar biz satın alma ve ödeme işlemini tamamlamadan verilmiş olsaydı, bunun sonucunu beklemek durumunda kalacaktık. Bu yüzden planlarımızda değişiklik yok. 4 Eylül’de lansmanımızı yapacağız. Anahtar teslim satış yapıyoruz. Aleyhimize doğacağına inandığımız bir durum yok.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa