Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam OECD: Türkiye, akıllı telefondan internet kullanımında dünya ikincisi - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) Dijital Ekonomi Görünümü 2015 (Digital Economy Outlook 2015) raporuna göre Türkiye, akıllı telefonda internet kullanımındaMeksika’nın ardından ikinci oldu. Meksika, akıllı telefon üzerinden internet kullanımında yüzde 55’le birinci oldu. Türkiye'nin oranı ise yüzde 50 oldu.

        ABD'Yİ GERİDE BIRAKTIK

        Güney Kore, yüzde 43’le üçüncü, İtalya yüzde 40’la dördüncü, Yunanistan ise yüzde 34’le beşinci oldu. Türkiye, cepten internet kullanımında ABD, Japonya, İspanya, Almanya, Fransa gibi ülkeleri geride bıraktı.

        Türkiye’de sosyal medya mercaralarının zaman zaman kapatılmasına karşın cepten sosyal paylaşımda ön sıralarda yer alması dikkat çekti. OECD’nin listesinde en sonda ise yüzde 10’la Finlandiya, yüze 12’yle Çek Cumhuriyeti ve yüzde 13’le Danimarka yer aldı.

        TÜRKİYE'DE 70 MİLYONUN ÜZERİNDE CEP TELEFONU ABONESİ VAR

        Türkiye’de cep telefonu abone sayısı 70 milyonun üzerinde. TÜİK verilerine göre, özellikle büyük şehirlerde mobil internet kullanımı çok yaygın. 2015 araştırmasına göre son 1 yıldaki mobil geniş bant kullanımındaki artış dikkat çekici seviyede. İnternet kafelerse kan kaybetmeye devam ediyor. Türkler cep telefonuyla konuşmada aylık ortalama 364 dakikayla da Avrupa birinciliğini sürdürüyor. 2015 yılı nisan ayı itibarıyla hanelerin yüzde 96.8’inde cep telefonu veya akıllı telefon var.

        SOSYAL MEDYA BAŞI ÇEKİYOR

        2015 yılının ilk üç ayında internet kullanan bireylerin yüzde 80.9’u sosyal medya üzerinde profil oluşturma, mesaj gönderme veya fotoğraf gibi içerik paylaşma eylemlerini gerçekleştirmiş. Sosyal medya kullanımını yüzde 70.2 ile haber, gazete veya dergi okuma, yüzde 66.3 ile sağlıkla ilgili bilgi arama, yüzde 62.1 ile kendi oluşturduğu metin, görüntü, fotoğraf, video, müzik gibi içerikleri herhangi bir web sitesine paylaşmak üzere yükleme, yüzde 59.4 ile mal ve hizmetler hakkında bilgi arama takip etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa